Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose dermatoloog David Njoo kruipt na werktijd in de huid van Elvis Presley

Hengeloër David Njoo (55) leeft in twee werelden: overdag is hij huidarts in de ziekenhuizen in Hengelo en Almelo en in z'n eigen kliniek in Amersfoort, maar in de weekenden kun je hem zomaar treffen op een podium met een gitaar in z'n hand, uitgedost als Elvis. Zondag 15 oktober treedt David Njoo op in het Kulturhus in Borne en vrijdag 13 oktober was hij te gast in 1Twente Vandaag en speelde hij twee Elvisklassiekers.

Fascinatie

"Ik ben van jongs af aan gefascineerd door Elvis Presley, zijn muziek en zijn verschijning." Hij speelt al z'n hele leven gitaar, maar pas sinds enkele jaren treedt hij op als Elvis en dat wordt bijzonder gewaardeerd.

"Ik doe het naast mijn werk, hoef er dus niet van te bestaan. Het is puur plezier voor mij. Vanwege de muziek en vanwege de reacties die ik terugkrijg van de mensen."

Thailand

Davids stem en die van Elvis zijn niet als twee druppels water, maar door z'n bezieling en de outfits die hij draagt, weet hij de zaal wel altijd mee te krijgen. "Ik vind die kleding heel belangrijk. Heb dan ook verschillende kostuums, gemaakt door 'Elvis-tailors' in Thailand en de Verenigde Staten. Dat zijn mensen die zich alleen maar bezighouden met het maken van Elviskostuums. Eentje heeft zelfs ooit nog voor The King gewerkt. In Thailand ben ik geweest om een pak op maat te laten maken.”

“Ik dacht: doe eens gek! Ik kocht een pakje bij Amazon en trad daar voor het eerst op als Asian Elvis”

Indonesië

David Njoo is geboren in Indonesië, verhuist op z'n derde naar Maleisië en emigreert op z'n negende met z'n ouders naar Nederland: "Eerst naar Enschede en daarna naar Oldenzaal. Daar groeide ik op als jongste van drie broers en daar had ik m'n eerste bandje op het Carmel College."

Abraham

Njoo, die al jaren in Hengelo woont, besluit z'n liefde voor Elvis publiekelijk te gaan uiten op de dag dat hij vijftig wordt. In 2018 is dat. Hij geeft een feest op havezate Het Everloo in Rossum: "Ik dacht: doe eens gek! Ik kocht een pakje bij Amazon en trad daar voor het eerst op als Asian Elvis. Een verrassing voor iedereen, haha."

Dat hij in z'n artiestennaam z'n roots aanstipt, is niet zonder reden: "Ik verloochen mijn afkomst niet. Ik ben trots op waar ik vandaan kom. In mij komt het beste van twee werelden samen."

icon_main_info_white_glyph

Artsen

Davids jeugd speelde zich af op Java. Zijn vader was er tandarts. Om z'n kinderen een betere toekomst te kunnen geven, verhuist de familie naar Nederland. Vader Njoo trekt in bij een collega-tandarts in Enschede en vestigt zich daarna in Oldenzaal. David besluit ook arts te worden. Hij studeert medicijnen in Groningen en wordt dermatoloog. Driekwart van de tijd is hij te vinden in de twee ZGT-ziekenhuizen en de rest van z'n deskundigheid zet hij in in z'n eigen kliniek in Amersfoort.

Zangles

Dat eerste optreden smaakt naar meer. David Njoo wordt gevraagd voor feesten en partijen, hij neemt zangles en vult z'n kledingkast met Elvis-outfits. Waar veel artiesten het vanaf maart 2020 een tijd lang lastig hebben vanwege corona, gaat het de Asian Elvis juist voor de wind. Vanuit Engeland komt een Facebook-pagina online, die Elvis-lookalikes uitnodigt voor de camera te zingen. De Hengeloër gaat in op de uitnodiging: "Die Facebookpagina werd druk bezocht. Op een gegeven moment had ik 66.000 kijkers.” Ook op YouTube is David Njoo actief. Op z'n eigen pagina staan honderden clips.

Klein Elvisje?

Eerder dit jaar trad hij op tijdens een conventie voor Aziatisch-Amerikaanse piloten in Las Vegas. "Een dame van de organisatie tikte 'Asian Elvis' in op internet en ze kwam zo bij mij uit. Ik trad op in hetzelfde hotel waar ook Elvis honderden concerten gaf."

David Njoo heeft zelf twee dochters bij z'n eerste vrouw en werd nog maar vier weken geleden samen met z'n vriendin Sue Ann de trotse ouder van een zoon. Samen hebben ze al een dochter van 3,5. David lacht breeduit: "Mijn eerste zoon. Eindelijk een jongen! Hij mag straks als Elvis in m'n voetsporen treden, haha!"

231013 Asian Elvis David Njoo
David Njoo: "In mij komt het beste van twee werelden samen."
Beeld: Ernst Bergboer / 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.