Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

The Big Fun Showband viert al swingend 25-jarig jubileum in Oldenzaals zalencentrum: ‘Je gelooft het niet, we spelen bijna alles’

The Big Fun Showband
The Big Fun Showband met muzikanten uit heel Twente viert 25-jarig jubileum
Beeld: The Big Fun Showband

Wie de regen en dalende temperaturen aanstaande zondag 15 oktober wil ontlopen kan zich vanaf 15.00 uur ‘verwarmen’ aan het jubileumoptreden van de Twentse Big Fun Showband in het Oldenzaalse Rouwhorst Zalencentrum. Van funky disco tot Nederlandstalig, de 23-koppige Twentse band speelt het allemaal onder de noemer: ‘Let me entertain you.’

Spetterend optreden

Trompettist Albert Lubberink voorspelt een spetterend optreden van de band die nog drie leden kent van het eerste uur. Lubberink zelf sloot later aan. Van ‘Having must be missing an angel’ van Tavares tot ‘Dance across the floor’ (Jimmy Bo Horne), ‘Dance the night away’ (The Mavericks), en ‘Take a chance on me’ van ABBA. Maar ook; ‘Zij gelooft in mij’ van André Hazes, ‘Als de morgen is gekomen’ (Jan Smit) en ‘Dansen op de vulkaan’ van De Dijk. “Je wilt het niet geloven, we spelen bijna alles”, aldus Lubberink.

“Het is hartstikke leuk natuurlijk, want het swingt als een trein”

De band heeft een aantal zangeressen en een zanger. De ritmesectie bestaat uit een drummer, een basgitarist, gewone gitarist en toetsenist. Voorts zijn er vijf saxofonisten, vier trombonisten en vier trompettisten. “Ik denk dat het voor mensen echt een uitje is en het is hartstikke leuk natuurlijk want het swingt als een trein. Bovendien is het vrij uniek want je ziet niet vaak zo’n grote band Top 40 muziek spelen”, aldus een verheugde Lubberink.

Ramp’n bloazers

De zaal is vanaf 14.30 geopend, waarna de band twee sets speelt van drie tot vier uur en van vijf tot zes. In de pauze is er een optreden van de blaasband waaruit The Big Fun Showband is ontstaan; de ‘Ramp’n bloazers’. Astrid Pen neemt de presentatie van het jubileumoptreden van de band op zich. Vanwege het heuglijke feit is de entree gratis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.