Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente zet belangrijke stap in terugkeer op Het Diekman in Enschede, investeerder gevonden

Achterzijde ooghoogte trainingscomplex FC Twente Diekman
Een impressie van het nieuwe trainingscomplex
Beeld: FC Twente + Reitsema & Partners architecten

FC Twente keer vrijwel zeker terug op 'oale groond'. Op Het Diekman in Enschede, dat tientallen jaren de thuisbasis was, herrijst komende jaren een splinternieuw trainingscentrum. Investeringsmaatschappij Reggeborgh uit Rijssen neemt een groot deel van de financiering op zich. De totale kosten zijn 15 miljoen euro.

Het Rijssense bedrijf van de familie Wessels neemt de financiering van de gebouwen van het nieuwe trainingscentrum voor haar rekening en de club gaat die dan huren. Twente moet nog wel op zoek naar financiers voor de velden en overige kosten. Als dat is gelukt, kan het voorstel aan de gemeente worden voorgelegd. De verwachting is dat er met de gemeente wel afspraken worden gemaakt over de grondoverdracht.

Mannen en vrouwen

Bijzonder aan het nieuwe trainingscomplex van FC Twente is dat zowel de eerste selectie van de mannen als van de vrouwen er gebruik gaat maken van de ruimtes en de velden. Dat geldt ook voor het belofteteam van FC Twente Vrouwen en een eventueel toekomstig tweede elftal van de mannen. De FC Twente/Heracles Voetbalacademie blijft gebruik maken van het trainingscomplex in Hengelo.

20220921 Sportcampus Diekman impressie Reitsema
Lees ook
FC Twente wil binnen twee jaar terug naar 'oale groond': topsportcomplex met medisch data center

Reggeborgh heeft een foundation waarmee het veel medisch wetenschappelijk onderzoek en sportieve activiteiten ondersteunt. In het nieuwe pand komt een aparte ruimte voor een zogeheten medisch data center. Niet alleen voetballers zijn er dan welkom, ook andere topsporters uit de regio zouden op het complex terecht kunnen.

20220921 Sportcampus Diekman impressie Reitsema
Zowel de selectieteams van de mannen als de vrouwen van FC Twente gaan gebruik maken van het complex.
Beeld: FC Twente + Reitsema & Partners architecten
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.