Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Kunst in de Etalage voor de 21e keer van start in Oldenzaal

Kunst in etalage
Beeld: Stichting Kunst in de Etalage

Na een grootse opening afgelopen zaterdag in Stadstheater De Bond is er ook dit jaar weer drie weken lang de mogelijkheid om te genieten van kunst in de verschillende winkeletalages. “Mensen kunnen lekker door de hele binnenstad rondlopen om kunst te bekijken”, aldus Mirella de Jong van de Stichting Kunst in de Etalage.

Seniorenprojecten

Met muzikale opluistering van het Stroat Ensemble en de voordracht van een gedicht door stadsdichter Geert Christenhusz werd afgetrapt met Kunst in de Etalage. “Het moet gewoon laagdrempelig zijn, voor oud en jong. Daarom worden ook scholen gevraagd om mee te doen en seniorenprojecten, dat zijn zeer belangrijke onderdelen van Kunst in de Etalage. En natuurlijk de kunstenaars, nu ruim een stuk of dertig, die hun eigen werken kunnen promoten.

QR-code

In de Oldenzaalse bibliotheek is een speciaal project voor jonge kunstenaars waarbij is ingespeeld op de Week van de Amateurkunst (WAK). In de etalage van de winkel Setso aan de Grootestraat, midden in het centrum, hangt een bord in de etalage met daarop de route en daar kun je ook een QR-code scannen om de route en informatie op je telefoon te zien.

icon_main_info_white_glyph

Gedicht van stadsdichter Geert Christenhusz over Kunst in de Etalage

Kunst in de Etalage

Mij lokt een nieuwe tocht door oude straten die als herboren zijn. In blinkende etalages vind ik tussen bollen wol en rolgordijn glanzend geel en blozend rood, in vormen die mij diep bekoren, als een toerist die een onbekende stad gaat zien. O fluwelen vergezichten in pastel, verholen tussen flessen of vitrage, juwelen van textiel, een aquarel, een glazen koe op een stellage met een boor- en schuurmachien. Ik wandel door een bonte collage, alsof ik een vreemde stad ga zien. Dank zij Kunst in de Etalage is er te kust en te keur voor allemaal. Artiesten van divers pluimage strooien gul hun kleuren rond. Dus dwaal langs deze wondere entourage en bezie, als nieuw, ons Oldenzaal!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.