Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

‘Gezondheidsgoeroe’ Eric ten Bos luistert met band ENorm Landgoed Twente Marathon op

Landgoed Twente Marathon
De Landgoed Twente Marathon wordt dit jaar voor de vijftiende keer gehouden
Beeld: RTV NOT

Hoe mooi kan de ‘combi’ zijn; sporten, gezondheid en muziek. Onlosmakelijk met elkaar verbonden voor zanger Eric ten Bos van de welbekende Twentse band Enorm. Sinds kort staat hij weer op het podium na geconfronteerd te zijn geweest met de ziekte kanker, in dit geval aan de schildklier. Hoe sportief hij ook is, optreden is al een soort van topsport, toch overkwam het hem. Na operaties, radiotherapieën en een tijd van rust, is hij terug. En hoe mooi is het dan dat hij, de psychosomatisch fysiotherapeut, na afloop van de Landgoed Twente Marathon de mensen weer kan toezingen.

Uitverkocht in drie minuten

Frits Huttenhuis van de organisatie van deze 15e editie van de Landgoed Marathon is dan ook maar wat verguld met het programma aanstaande zaterdag 14 oktober op Haverzathe Het Everloo in Rossum (het begin- en eindpunt). Hoe populair deze formule is bij de deelnemers blijkt wel uit de tijd waarin de deelnemerskaartjes ervoor waren uitverkocht; welgeteld drie minuten.

Pauzeplaats

De Marathon die niet competitief is gaat volgens Huttenhuis ook dit jaar weer over ‘de mooiste paden en particulier landgoederen. Aan de afstand van 42,2 kilometer wordt vooral deelgenomen door duo’s, waarvan de een fietst en de ander loopt. Hoe zij dat verdelen mogen de deelnemers zelf uitmaken.’ Om de vijf kilometer is er een pauzeplaats. “Dat kan een mooie schuur of een kasteel zijn”, aldus Huttenhuis.

“Bij de finish wachten de deelnemer ‘hottubs’ en zelfs een ‘bierspa’”

Op die locaties wordt een lokaal gemaakt hapje en een drankje geserveerd. Veelal wordt er muziek gemaakt. De enige zorgen die Huttenhuis heeft is het weer, de verwachtingen voor zaterdag zijn nog niet zo goed.

Bij de start spelen de Denekamper Spatzen, die een speciaal nummer hebben gemaakt voor de Landgoed Marathon. “Bij de finish wachten de deelnemers ‘hottubs’ en zelfs een ‘bierspa’, waarna dus Enorm tot een uur of acht, half negen het evenement zal afsluiten.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.