Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bockbier en bluesmuziek gaan hand in hand bij Almeloos festival: ‘Het begon ooit met een optreden bij Proeflokaal België’

231010 bock en blues festival almelo
Beeld: Marie D'Emm

Bluesbands van over de hele wereld komen dit weekend samen in de Almelose binnenstad. Bezoekers kunnen kijken naar de verschillende optredens onder het genot van een bockbiertje. Acht horecazaken bieden hiervoor het podium tijdens de vierde editie van het Bock & Blues Festival.

Vanaf 2018 staat het centrum van Almelo ieder jaar een avond in het teken van bockbier en bluesmuziek. “Het begon ooit met een optreden van een bluesband bij Proeflokaal België. Dit breidde zich snel uit tot een evenement met meerdere artiesten, verschillende horecagelegenheden en sponsoren om het festival waar te maken”, vertelt Robert Slim, voorzitter van Stichting Blues Promotion Almelo.

Van over de hele wereld

Niet alleen nationale, maar ook internationale artiesten reizen aankomend weekend naar Almelo. Van de Robert Duijf Band tot de Shaggy Dogs, voor iedere bluesliefhebber is er wat wils. Daarnaast kunnen mensen ook kennis maken met het muziekgenre. “Blues begint weer populairder te worden in Nederland”, merkt Slim op, “Er komen dan ook veel mensen van buitenaf speciaal voor Bock & Blues naar Almelo. Dit is mooi om te zien.”

NO KING Band

De bluesband NO KING bestaat uit vier jonge muzikanten. De band speelt voornamelijk strakke en stevige rockblues, geïnspireerd door artiesten zoals Philip Sayce en Jimi Hendrix. Zes jaar geleden is de muziekgroep opgericht. “Samen met onze bassist Stijn Middelhuis ben ik op zoek gegaan naar bandleden. Na een tijdje hadden we iedereen bij elkaar en zodoende is NO KING ontstaan”, vertelt Jelle Wunderink. Hij is de gitarist van de band en is vanaf zijn twaalfde bezig met muziek maken. “We wonen verdeeld over heel Nederland. Oefenen doen we daarom vaak in Utrecht of Amersfoort.” De band treedt op door het hele land en staat dit weekend in Café De Stam in Almelo.

231010 band no king bock en blues almelo
NO KING Band
Beeld: René Moorman

Negen locaties

Acht horecazaken werken samen om Almelo om te toveren tot één groot bluescafé. Slim: “Hof 88 is de negende locatie van Bock & Blues. Hier treedt Talkin’ Blues op. Bezoekers betalen entree, inclusief twee consumpties. De rest van de binnenstad is de gehele avond gratis toegankelijk.” Het muziekprogramma van de avond is verdeeld over de verschillende locaties, zoals Proeflokaal België, ’t Wetshuys, de Zwarte Parochie en Café De Stam.

Hoofdsponsor

Bock & Blues heeft dit jaar voor het eerst een hoofdsponsor. “We waren al een tijdje op zoek naar een geschikte hoofdsponsor. Het moet natuurlijk wel passen bij het evenement”, legt de voorzitter uit, “Proeflokaal en bierbrouwerij de Zwarte Parochie had zich al aangemeld als sponsor. Wij zijn vervolgens met hen in gesprek gegaan en hebben voorgesteld om hoofdsponsor te worden voor de vierde editie van Bock & Blues.” De Zwarte Parochie maakt samen met nog zestien Twentse ondernemers het muziekevenement in de binnenstad mogelijk.

Schermafbeelding 2023 06 27 om 14 33 54
Lees ook
Even geduld nog: nieuw proeflokaal in Almelo gaat bijna open

Bockbierfestival

Zondag kun je ook nog bockbiertjes proeven. Alleen is dit niet met bluesmuziek, maar met zeemansliederen. Het Shantykoor de Oostervaarders treedt namelijk op bij Proeflokaal België. Zij brengen door hun harmonieuze klanken een nostalgische sfeer in het centrum van de stad.

icon_main_info_white_glyph

Bock & Blues Festival

De binnenstad van Almelo staat vrijdagavond 13 oktober van 20.00 uur tot 01.00 uur in het teken van bockbier en bluesmuziek. Zondag 15 oktober vanaf 15.00 uur treedt Shantykoor de Oostenvaarders op bij Proeflokaal België.

De horecagelegenheden in het centrum zijn 13 oktober gratis toegankelijk.
De entreeprijs van Theater Hof 88 bedraagt €7,50 inclusief twee consumpties. Tickets zijn te bestellen via www.hof88.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.