Verkeer
Stuur appje
Zoek

Zwaargewonde Hengeloër overleden als gevolg van explosie en brand flatgebouw Surinamestraat

De brand in Hengelo
Bij de brand raakten twee mensen gewond. Een van hen, de man die door de politie wordt verdacht van het veroorzaken van de explosie en de brand, is afgelopen weekend overleden.
Beeld: News United/Dennis Bakker

De 57-jarige man die zwaargewond raakte bij een gasexplosie en woningbrand aan de Surinamestraat in Hengelo is afgelopen weekend in het ziekenhuis overleden. Dat meldt de politie.

Verdacht

De brand ontstond na een gasexplosie in de nacht van 30 op 31 augustus. Meerdere verdiepingen van het gebouw raakten daarbij in brand. Naast de 57-jarige man, die volgens de politie verdacht was van het veroorzaken van de explosie, is zijn bovenbuurvrouw die nacht ook met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

230831 brand hengelo 2 FRANKLIN VELDHUIS / 1TWENTE
Lees ook
Deel bewoners getroffen flat Hengelo kan terug naar huis, 'maar ik blijf nog liever even weg hier'

Onderzoek stopt

Met het overlijden van de mogelijke veroorzaker van de explosie en daaropvolgende brand stopt het onderzoek naar hem, zegt een politiewoordvoerder. "We wachten nog op uitslagen van het NFI, maar als een verdachte is overleden, houdt het onderzoek doorgaans op."

De politie wil niet zeggen of ze hem nog hebben kunnen spreken over het incident.

De flat aan de Surinamestraat telt twaalf appartementen. In het linker deel was de explosie, waarna een grote brand ontstond. Het is niet bekend hoe het met het tweede slachtoffer gaat, dat ook met spoed naar het ziekenhuis was gebracht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.