Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wapens, munitie en verborgen ruimte gevonden bij Almelose autobedrijven

Politie
Beeld: 1Twente

Bij een onaangekondigde controle bij vijf Almelose autobedrijven donderdag is een aantal opmerkelijke vondsten gedaan. Dat meldt gemeente Almelo. Zo is bij één ondernemer een auto met een verborgen ruimte aangetroffen. Bij een ander autobedrijf vonden controleurs munitie, pepperspray, een honkbalknuppel en messen. Het is niet bekendgemaakt om welke bedrijven het gaat.

De controle was een gezamenlijke actie van de gemeente Almelo, Omgevingsdienst Twente, douane, politie, belastingdienst, UWV, Sociale Recherche Twente en het landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit.

Volgens de gemeente Almelo komt het landelijk steeds vaker voor dat criminelen gebruik maken van ondernemers in de autobranche. Dan gaat het bijvoorbeeld om geld witwassen of drugs vervoeren. Ook worden verborgen ruimtes in voertuigen gemaakt waarin drugs, geld of wapens kunnen worden verstopt.

De onaangekondigde controles vinden regelmatig plaats, ook wanneer er geen directe signalen over misstanden zijn. Bij de gecontroleerde bedrijven zijn ook diverse milieuovertredingen geconstateerd en gaat de gemeente onderzoeken of de autobedrijven wel opereren volgens het bestemmingsplan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.