Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Populair Tiroler programma Gipfelstammtisch vanaf zondag te zien op Twente TV

Gipfelstammtisch
Presentator Wijbrand van de Sande van het Tiroler tv-programma Gipfelstammtisch
Beeld: TV Oost

Het populaire muziekprogramma Gipfelstammtisch gepresenteerd door Wijbrand van de Sande is vanaf aanstaande zondag 8 oktober te zien op Twente TV. “Ik vind dit echt heel erg leuk en ik hoop dat we heel veel mensen daar een plezier mee doen”, aldus Van de Sande, wiens programma jarenlang werd uitgezonden bij TV Oost en in heel Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Gipfelstammtisch

“Vaak zijn de meest simpele dingen succesvol. Het is eigenlijk ontstaan door een tafel die we ooit op een berg hebben gezet voor een videoclip. Toen ik dat een paar jaar later weer terugzag dacht ik; we moeten daar eigenlijk iets meer mee doen. Die tafel weer terugzetten op die berg en dan artiesten uit Duitsland en Oostenrijk uitnodigen om niet alleen te zingen maar ook iets persoonlijks over zichzelf te zeggen. Daar is Gipfelstammtisch op gestoeld”, aldus Van de Sande.

“Ik stel voor Oostenrijkse begrippen best brutale vragen”

“Het voordeel is dat ik me als Nederlander meer kan permitteren in de vraagstelling dan bijvoorbeeld een Duitse of Oostenrijkse presentator aan zijn landgenoten. Ik stel bijvoorbeeld voor Oostenrijkse begrippen best wel brutale vragen. Dan vinden ze het grappig dat ik van die dingen vraag die helemaal niet in hun cultuur zitten”, zo legt Van de Sande uit.

Immens populair

Zowel in Overijssel als in Gelderland zijn er volgens de presentator ‘ongelofelijk veel mensen die van Duitstalige muziek houden mede omdat ze ook opgroeiden met de Duitse televisie. Programma’s als Musikantenstadle of Zum Blauen Bock met Tiroler muziek, waren immens populair’.

“Wij staan wel in de startblokken”

Van de Sande gaat volgende week weer naar Oostenrijk om daar vijftien aflevering van Gipfelstammtisch op te nemen zodat ‘heel Twente zeker tot eind juni weer gewaarborgd is van mooie Tirolermuziek en dito gesprekken.’ Of er daarna een nieuw zevende seizoen komt moet nog besproken worden ‘maar wij staan wel in de startblokken’, aldus een opgetogen Van de Sande.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.