Audio

Sportclubs in mineur, kantines moeten dicht

Tijdens de persconferentie van minister De Jonge en premier Rutte werden maandagavond nieuwe maatregelen getroffen. Voor de sportverenigingen betekende dit dat alle kantines per direct gesloten moeten worden en de grootste inkomstenbron wegvalt. Sara Nijenhuis, voorzitter van v.v. Rigtersbleek, baalt enorm van deze nieuwe maatregel.

Maatregelen

De maatregelen die werden getroffen komen hard aan. “Het was even slikken gisteravond toen wij de persconferentie keken”, aldus de voorzitter. Veel clubs zullen nu tot zelfs vijftig procent van de omzet moeten missen. “Aan het begin van de crisis hielden fans nog sponsoracties , daar is de rek ook wel vanaf. Mensen zijn moe”, meldt Nijenhuis

v.v. Rigtersbleek

Voor v.v. Rigtersbleek is er nog een flinke klus voor de boeg om alle financiën weer op orde te krijgen. “De penningmeester heeft het nog nooit zo druk gehad”, meldt de voorzitter. Ook de feesten en evenementen zullen niet doorgaan in het pand van de club. “Normaliter hebben we wel feesten en partijen, maar die laten we niet doorgaan’’, zegt Nijenhuis die hiermee duidelijk wil maken dat ze het niet kan verkopen aan de leden om wel feesten van buitenaf te houden.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.