Verkeer
Stuur appje
Zoek

Klimmen en klauteren: VC Aastad opent Sportspeeltuin voor kinderen in Almelo

231003 sportspeeltuin vc aastad
Beeld: VC Aastad

Tien weken lang organiseert Volleybal Club Aastad een Sportspeeltuin voor de kleintjes. Iedere donderdagavond kunnen kinderen tussen de vier en zeven jaar klimmen en klauteren om kennis te maken met sporten en bewegen.

Het leren van motorische vaardigheden en het stimuleren van sporten: dit is volgens de club de insteek van de Sportspeeltuin. “Het is belangrijk om sporten van jongs af aan te stimuleren”, vertelt Yvon Roozeboom, bestuurslid van de jeugdcommissie. “De Nederlandse Volleybalbond is begonnen met deze lessenreeks. Dit bleek succesvol en zodoende is het idee van de Sportspeeltuin binnen VC Aastad ontstaan.”

Geen volleybal

De lessen bestaan over het algemeen niet uit volleybaloefeningen. “Iedere les heeft een ander thema met bijpassende oefeningen, zoals gooien, balanceren en klimmen. Het volleyballen zelf komt hier nog niet bij kijken, maar een eventuele vervolgstap naar de mini’s wordt hierdoor wel kleiner”, legt Roozeboom uit. De Sportspeeltuin biedt een stippenkaart aan van tien lessen voor 25 euro. “Ook ouders zijn van harte welkom om mee te kijken of te spelen.”

icon_main_info_white_glyph

Sportspeeltuin

De Sportspeeltuin is iedere donderdag geopend van 17.30 tot 18.15 uur in Sporthal Windmolenbroek in Almelo.

Aanmelden voor de lessen kan via www.aastad.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.