Enschede
Video

Een terrasje pakken in de winter met heaters en dekens

Een terrasje pakken in de wintermaanden op de Oude Markt? Dat kan. De horecaondernemers laten de zomerterrassen staan, die normaalgesproken op 1 november worden opgeruimd.

Heaters

Voorzitter Joris Eleveld van de Horecavereniging Enschede maakte dat dinsdagavond in het dagelijkse live-programma 1Twente Vandaag bekend. De grote XL-terrassen die in de zomer de Oude Markt sierden, zijn weggehaald. “Maar we hebben de normale zomerterrassen laten staan. Het idee is om onze gasten met dekens, heaters en schermen toch nog een plek op het terras te geven.”

Nekslag

Overigens zijn het aantal zitplaatsen wel enigszins beperkt. Per horecagelegenheid is plek voor veertig gasten. “Wij willen als vereniging in de winter mogelijkheden creëren voor de Enschedese horecaondernemers. En dat doen we op deze manier.”

Dat betekent niet dat de nieuwe maatregelen met gejuich door ondernemers wordt ontvangen. “Mijn eerste reactie: Als het zo is dat maar twee procent van de coronabesmettingen door de horeca wordt veroorzaakt dan worden we zwaar gestraft. Er zijn cafés in Enschede waar je pas om tien uur ’s avonds naar toe gaat. Ik hoor wel echt wel om me heen dat deze maatregelen wel eens de nekslag voor een aantal horecabedrijven kan zijn”, aldus Eleveld.

Blijven komen

Op zich ging het vanaf 1 juni niet slecht in de meeste horecazaken, vertelt de voorzitter. “Al zie je ook dat nachtzaken, zalencentra, clubs nog lang niet draaien zoals voorgaande jaren. Die zitten nog steeds in de rats.”

Hoe houd je volgend jaar dan nog een bruisende binnenstad, wil presentator Niels Veurink weten. “Wat je vooral moet doen, is blijven komen. Kom alsjeblieft”, aldus Eleveld.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.