Verkeer
Stuur appje
Zoek

Vrijwilligersmarkt Almelo breidt uit met Maatjescafé: ‘Alle hulp is en blijft welkom’

231003 vrijwilligersmarkt almelo avedan
Beeld: Avedan

Maar liefst dertig organisaties komen aankomend weekend samen voor de zevende editie van de vrijwilligersmarkt in Almelo. Alle geïnteresseerden die zich willen inzetten voor de inwoners kunnen hier op een laagdrempelige manier kennismaken met de verschillende instellingen.

Alhoewel een kleine zeshonderd mensen zich al inzet als vrijwilliger in Almelo, is er volgens welzijnsorganisatie Avedan toch nog een tekort. “De vraag naar vrijwilligers blijft binnenkomen. Gelukkig wordt er zoveel mogelijk aan het tekort gedaan, maar alle hulp is en blijft welkom”, vertelt Crista ten Hove, coördinator van vrijwilligersplatform Almelo voor Elkaar.

Kennismaken

Dertig verschillende organisaties staan aankomend weekend opgesteld in de Bibliotheek in Almelo. Iedere organisatie krijgt een eigen stand waar ze informatie kunnen delen met de bezoekers. “De vrijwilligersmarkt werkt geheel vrijblijvend. Het is de bedoeling dat belangstellenden de mogelijkheid hebben om kennis te maken en vragen te stellen, zodat zij een beter beeld krijgen van vrijwilligerswerk op zich.”

“Het gaat niet alleen om mensen die niet meer werken”

Jongeren

Er worden ook veel jongeren gematcht aan verschillende instellingen voor vrijwilligerswerk. “Het gaat niet alleen om mensen die niet meer werken. Tegenwoordig worden er veel studenten van het ROC van Twente ingezet voor bijvoorbeeld een snuffelstage.” Vrijwilligerswerk is volgens Ten Hove vrij flexibel in te plannen. “Bij de ene organisatie ben je een paar uur per week kwijt, maar bij de andere zet je jezelf wekelijks een uurtje in.”

Maatjescafé

Dit jaar heeft de Vrijwilligersmarkt een aanvulling: het Maatjescafé. Veel inwoners zoeken een maatje of gezelschap in hun dagelijks leven. Dit blijkt uit de meest gestelde hulpvraag op Almelo Voor Elkaar. Het café is gestart in samenwerking met De Zonnebloem, Mantelzorg Almelo en Humanitas. Mensen kunnen hier terecht voor vragen en krijgen hulp bij het vinden van de juiste match.

icon_main_info_white_glyph

Vrijwilligersmarkt

Zaterdag 7 oktober van 11.00 uur tot 13.00 uur staan dertig organisaties klaar voor alle geïnteresseerden in de Bibliotheek Almelo.

Meer weten? Neem dan een kijkje op de website van Avedan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.