Enschede
Video

Enschedese judoka krijgt koninklijke onderscheiding

Zaterdag werd Arie Gering verrast met een koninklijke onderscheiding. De Enschedeër werd benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. “De verrassing was heel groot, want ik wist namelijk nergens van.”

Voor zijn vele verdiensten op judogebied ontving Gering het bijzondere lintje. Loco-burgemeester Arjan Kampman benoemde de gepassioneerde judoka tot nieuw Lid in de Orde van Oranje Nassau. Bijzonder: de bijeenkomst vond in het clubgebouw van judovereniging BUDOKAI in Glanerbrug plaats en Gering wist tot aan het einde niet wat er aan de hand was.

Verbazing

“Ik was eigenlijk uitgenodigd voor de lunch”, begint hij zijn verhaal. “Mijn kleindochter en dochter hadden mij uitgenodigd. Zij wisten van alles. Zelfs mijn kleindochter. Zeven jaar en ze heeft helemaal niets verteld. Ik zat in de auto en toen gingen ze links af, eigenlijk gingen we de verkeerde kant op. Mijn dochter zei dat ze nog naar de Jumbo moest. Maar opeens gingen we rechtsaf en kwamen we bij de judoclub terecht.”

icon_main_quote_red_glyph

Ik was eigenlijk uitgenodigd voor de lunch

Arie Gering in 1Twente Vandaag

'Proaten'

Gering is op zaterdag normaal gesproken nooit bij de judoclub. Bij aankomst zag hij een behoorlijke club mensen. “Nou en toen kwam ’t teveurschien”, vertelt hij in degelijk Twents.

Hij is behoorlijk blij met zijn lintje en nog steeds onder de indruk. Het doet hem veel. Al 25 jaar is hij betrokken bij de club en de drijvende kracht achter de vereniging. Menig lid heeft hij weer op het goede pad gebracht. “Niemand is verkeerd. Iemand die agressief is, is niet verkeerd. Daar moet je mee proaten.”

Arie Gering lintje Reiniervan Willigen
Koninklijke onderscheiding voor Arie Gering: opgespeld door echtgenote Gerrie onder toeziend oog van loco Arjan Kampman. © Reinier van Willigen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.