Hengeloër wint Nederlands kampioenschap judo onder 21 jaar

20240303 Judoschool Haagsma Hengelo NK Steyn Oldenholf Yaël Schipper
Steyn Oldenhof is Nederlands kampioen, voor Yaël Schipper was er dit weekend een derde plek.
Beeld: Judoschool Haagsma

Een succesvol weekend voor Hengeloër Steyn Oldenhof. De judoka van Judoschool Haagsma mag zich de nieuwe Nederlands kampioen noemen in de leeftijdscategorie tot 21 jaar. Deze zaterdag sleepte hij de landelijke titel in de wacht op het NK in Dordrecht, Zijn clubgenote Yaël Schipper behaalde een derde plek.

In de gewichtsklasse heren boven 100 kg moest Oldenhof het zaterdagmiddag opnemen tegen vier opponenten. Al zijn wedstrijden wist hij te winnen, waarvan drie voortijdig met een zogeheten ippon (vol punt).

Zwarte band

Oldenhof won dit weekend niet alleen het NK, met deze heeft heeft hij ook zijn zwarte band (1e dan) behaald. Dat is een mijlpaal in de carrière van een judoka.

Voor een ander lid van Judoschool Haagsma was er ook een podiumplek op het Nederlands kampioenschap. Yaël Schipper werd derde in de categorie vrouwen tot 63 kg en moest daarvoor net als Oldenhof ook vier winstpartijen behalen.