Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Lezingen in bieb over Natura 2000 en circulaire economie

206994 vlinder natuur
In de door Stichting Natuur- en MilieuRaad Hengelo e.o. verzorgde lezing gaat het onder meer over de Twentse Natura 2000-gebieden
Beeld: 1Twente

Stichting Natuur- en MilieuRaad Hengelo e.o. heeft maanden geen thema-avonden kunnen houden, vanwege corona. Op donderdag 8 oktober is er weer eentje in de bieb. Voor het persbericht de deur uit ging, werd wel eerst de persconferentie van maandag 28 september afgewacht. Nu blijkt dat het mogelijk is die avond dertig bezoekers coronaproef te ontvangen, is het sein op groen gezet.

De thema’s die aan bod komen zijn de Natura 2000-gebieden in Overijssel en de winning van grondstoffen uit afval, ofwel de circulaire economie.

Ecoloog Jacob van de Weele gaat in zijn verhaal in op de Natura 2000-gebieden, waarbij de grootste knelpunten, de kansen en de eventuele herstelperspectieven centraal staan.

Scheikundige Heleen Driessen schetst in haar presentatie een realistisch beeld van de circulaire economie, waarbij afval geen afval meer is.

De bijeenkomst begint om 20.00. De toegang is gratis. Bezoekers worden verwacht te reserveren via [email protected]. Vragen? Stel ze via hetzelfde mailadres.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.