Hengelo

Lezingen in bieb over Natura 2000 en circulaire economie

Stichting Natuur- en MilieuRaad Hengelo e.o. heeft maanden geen thema-avonden kunnen houden, vanwege corona. Op donderdag 8 oktober is er weer eentje in de bieb. Voor het persbericht de deur uit ging, werd wel eerst de persconferentie van maandag 28 september afgewacht. Nu blijkt dat het mogelijk is die avond dertig bezoekers coronaproef te ontvangen, is het sein op groen gezet.

206994 vlinder natuur
In de door Stichting Natuur- en MilieuRaad Hengelo e.o. verzorgde lezing gaat het onder meer over de Twentse Natura 2000-gebieden © 1Twente

De thema’s die aan bod komen zijn de Natura 2000-gebieden in Overijssel en de winning van grondstoffen uit afval, ofwel de circulaire economie.

Ecoloog Jacob van de Weele gaat in zijn verhaal in op de Natura 2000-gebieden, waarbij de grootste knelpunten, de kansen en de eventuele herstelperspectieven centraal staan.

Scheikundige Heleen Driessen schetst in haar presentatie een realistisch beeld van de circulaire economie, waarbij afval geen afval meer is.

De bijeenkomst begint om 20.00. De toegang is gratis. Bezoekers worden verwacht te reserveren via roblehr@nmr-hengelo.nl. Vragen? Stel ze via hetzelfde mailadres.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.