Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose Jeanet Nijhof op verkiesbare plek kandidatenlijst PVV

Jeanet Nijhof PVV
Nijhof staat op plek 23 van de vandaag gepresenteerde kandidatenlijst van de PVV.
Beeld: Gemeente Hengelo

Met een PVV, die in de peilingen op dit moment op 19 zetels staat, bestaat er de mogelijkheid dat Jeanet Nijhof na de verkiezingen van 22 november in de Tweede Kamer komt. De Hengelose staat op plek 23 van de vandaag gepresenteerde kandidatenlijst.

Samenwerking

De kans dat ze - eventueel met voorkeursstemmen - doorschuift naar een plek die recht geeft op een stoeltje is reëel, aangezien de VVD de partij van Geert Wilders niet uitsluit van samenwerking binnen een eventuele coalitie. Overigens zijn er, op de BBB en JA21 na, geen partijen die deel willen uitmaken van een dergelijk rechts blok. Het wordt daarom interessant om te zien hoeveel zetels de BBB, de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen eerder dit jaar, over twee maanden gaat binnenhalen.

“De keuze die in zo’n geval gemaakt wordt zal altijd in het belang van de PVV zijn.”

Drie verschillende zetels?

Momenteel is Nijhof zowel gemeenteraadslid in Hengelo als lid van Provinciale Staten. Mocht ze in de Tweede Kamer belanden, dan zal ze ongetwijfeld een of beide andere volksvertegenwoordige taken moeten laten vallen. In reactie daarop laat Nijhof weten: "Eerst maar even afwachten tot de kiezer heeft gesproken. De keuze die in zo’n geval gemaakt wordt zal altijd in het belang van de PVV zijn."

Hidde Heutink

De tweede Tukker op de lijst is Hidde Heutink. Het Enschedese gemeenteraadslid staat op plek 36 van de lijst. Edgar Mulder staat op plek 8 op de lijst. Mulder is geboren in Enschede, woonde enige tijd in Haaksbergen, maar is tegenwoordig ingezetene van Zwolle. Bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen stond hij nog op plek 15.

icon_main_info_white_glyph

Poffertjeskraam

Hoogste nieuwkomer is Rachel van Meetelen uit Bergen op Zoom. Zij haalt haar inkomsten nu nog uit haar eigen poffertjeskraam. De kermisexploitant uit Noord-Brabant staat op plek 3 op de lijst.

Geert Wilders

Uiteraard voert Geert Wilders de lijst aan. Ook de nummer 2, Fleur Agema, staat al meerdere verkiezingen achtereen op die positie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.