Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Denekampse skeeleraars gaan Berlijnse uitdaging aan: 'Prachtig om daar de marathon te mogen rijden'

22092023 Skeeleren Denekamp Berlijn
Beeld: Peter Grobbe

Door het afzetten van de straten in Berlijn deze zaterdag wordt het organiseren van 'Berlin Marathon inline skaten' mogelijk gemaakt. Ruim 6.000 mensen nemen deel aan de marathon, waaronder ook schaatsvereniging De IJsvogels uit Denekamp. “We hebben al één keer eerder meegedaan, het is echt een prachtige happening”, vertelt Peter Grobbe tijdens het programma Twente Wordt Wakker.

Inline skaten is een onderdeel van deze Berlijnse marathon, hier gaan de deelnemers op skeelers door de Berlijnse straten. Grobbe is één van de tien deelnemers van De IJsvogels uit Denekamp die deze 42 kilometer zal af leggen. "We gaan langs alle mooie plekken van Berlijn", vertelt de skeeleraar.

Zware tocht

De route is totaal 42 kilometer lang, dezelfde lengte als de hardlopers, en gaat langs verschillende hoogtepunten van Berlijn. “De tocht is te doen, als je een beetje traint”, lacht Grobbe. Skeeleren is volgens hem te vergelijken met schaatsen, maar is wel twee keer zo zwaar.

Plannen

Nog voor de zon op komt, vertrekt de Denekampse skeelergroep vrijdagochtend richting Berlijn. Het tiental vertrekt per trein richting de Duitse hoofdstad. Zaterdag, klokslag half vier, staat de groep in de startblokken en gaat het startschot klinken. "De gehele stad wordt voor ons afgezet", zegt Grobbe.

“We eindigen natuurlijk met een hapje en een drankje”

Voordat de tocht van start gaat, gaat de Denekampse vereniging eerst nog andere activiteiten ondernemen. “We hebben nog een fietstocht door Berlijn en eindigen natuurlijk met een lekker hapje en drankje”, legt Grobbe uit.

Verschillende routes

Naast een skeelerroute heeft de marathon ook een route voor hardlopers, maar dat ziet Peter Grobbe niet zitten: “Lopen is voor mij niet weggelegd, ik vind het knap dat mensen 40 kilometer kunnen hardlopen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.