Hengelo

Pieter Waterdrinker leest voor en signeert bij Boekhandel Broekhuis

Liefhebbers van het werk van Pieter Waterdrinker opgelet: de schrijver is woensdag 30 september vanaf 19.30 uur te gast bij Boekhandel Broekhuis Hengelo. Hebben we uw aandacht? Dan nogmaals opgelet: vanwege 'corona' is het aantal kaarten zeer beperkt.

Pieter
Pieter Waterdrinker © Julia Lisnjak

Waterdrinker houdt deze avond een lezing over zijn nieuwste roman ‘De rat van Amsterdam’. De auteur is al jaren een graag geziene gast in de winkels van Boekhandel Broekhuis. Hij zal in gesprek gaan met Erik Hoekstra. Aansluitend zal hij zijn werk signeren.

De rat van Amsterdam

De 41-jarige Ruben Katz vertelt vanuit een Nederlandse gevangeniscel over zijn leven.

Met vervalste Joodse identiteitspapieren wil het gezin Katz in 1990 de hoofdstad Riga van de Sovjetrepubliek Letland verruilen voor Tel Aviv, maar blijft hangen in Amsterdam. Terwijl moeder het verdriet om hun in Riga begraven dochter nauwelijks te boven komt en steeds verder wegkwijnt, proberen vader en zoon Katz ieder op hun eigen manier zo snel mogelijk te integreren. Vader Katz begint een instituut voor Duitse taal- en letterkunde, terwijl Ruben Katz na zijn rechtenstudie begint te werken voor de Nationale Armenloterij, een filantropisch rattenbolwerk. Zijn obsessie voor Phaedra, de dochter van de puissant rijke loterijbaas, voert Ruben Katz uiteindelijk naar het moderne Rusland, waar hij lid wordt van het Siberisch Front, een schimmige organisatie van Europeanen die Moskou verkiezen boven Brussel.

In de van hem bekende energieke en beeldende stijl schetst Waterdrinker een onvergetelijk portret van het huidige Nederland en de neoliberale wereld op drift. Maar bovenal is De rat van Amsterdam een aangrijpend verhaal over liefde, waarin thema’s als emigratie, ontheemding, alsook het eeuwige verlangen naar zingeving en geluk in dit ondermaanse aan bod komen

Pieter Waterdrinker

Meesterverteller Pieter Waterdrinker behoort tot de voorhoede van de Nederlandse literatuur. De rat van Amsterdam is zijn omvangrijkste, meest ambitieuze roman tot nu toe.

icon_main_info_white_glyph

Waar, wanneer en reserveren

Woensdag 30 september, van 19.30 tot 21.00 uur
Wemenstraat 45
De toegang bedraagt € 7,50.
Aanmelden verplicht: hengelo@boekhandelbroekhuis.nl


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel (053) 432 75 27.