Hengelo

Demonstratie in Hengelo tegen levering van radarsysteem Thales aan Egypte

Aanstaande zaterdag wordt er een demonstratie gehouden tegen de levering van een radarsysteem van Thales aan Egypte. De demonstratie wordt georganiseerd door Enschede voor Vrede.

Thales
De demonstratie is aanstaande zaterdag. © 1Twente

De demonstratie wordt aanstaande zaterdag gehouden op het Burgemeester Jansenplein. Thales levert de zogenaamde radar en C3-systemen (commando, controle en communicatie) aan een Duitse firma die marineschepen ontwikkelt voor de Egyptische marine. Volgens de actievoerders moeten wapenleveranties aan Egypte stoppen: “Egypte is samen met onder andere bondgenoot Saoedi-Arabië betrokken bij de oorlog in Jemen. Het land is ook steeds actiever bij de oorlog in buurland Libië.”

Het in Hengelo gevestigde Thales is een internationaal bedrijf dat voornamelijk radar- en communicatiesystemen levert voor veel verschillende overheden en landen. Naast defensiesystemen is Thales ook de ontwikkelaar van de OV-poortjes die op de Nederlandse stations staan. Het defensieconcern sleepte eerder dit jaar megaorders binnen voor het leveren van radarsystemen aan zowel de Britse als de Duitse marine. Thales is één van de grootste werkgever van de regio.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.