Hengelo

Twente Milieu: 'We zagen berg afval niet over het hoofd'

De berg huisraad die een groenstrook in de August Vördingstraat ontsierde, is er door een bewoner van de straat 'gedumpt'. Het betreft echter geen gewone dumping, maar een afspraak met Twente Milieu. De bewoner had met de afvalinzamelaar een deal gesloten over het ophalen van de rommel, maar Twente Milieu toen de bewoner op het afgesproken tijdstip niet thuis bleek, moest Twente Milieu de rotzooi laten liggen en heeft de ophaaldienst de Hasseler Es onverrichterzake verlaten.

Dumping huisraad afval twente milieu handhaving
Onder meer autobanden, matrassen, lades van kasten en een kattenbak lagen twee weken te wachten op transport. © Gemeente Hengelo via Twitter

Buren doen hun beklag

Onder meer autobanden, matrassen, lades van kasten en een kattenbak lagen twee weken te wachten op transport. Andere bewoners van de straat hadden via sociale media hun beklag gedaan over de puinhoop. Op Twitter schreef iemand deze week: "Al bijna twee weken kijken we naar deze enorme afvalberg in onze straat."

'Door miscommunicatie is de rommel blijven liggen'

Navraag bij de gemeente Hengelo leert dat het om een bijzonder geval gaat. Woordvoerder Charlotte Laarhuis: "Twente Milieu heeft een handtekening nodig wanneer ze spullen moeten ophalen. Maar omdat de bewoner niet thuis bleek, konden ze die handtekening niet krijgen en moest het bedrijf de rommel laten liggen."

Aanvankelijk kon Twente Milieu pas aanstaande dinsdag in actie komen, maar met het oog op de mogelijk aanzuigende werking van zo'n berg afval, is de stapel inmiddels verwijderd.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.