Sport
Voetbal
FC Twente

Tommy Stroot verlaat FC Twente Vrouwen voor Europese top

Tommy Stroot vertrekt na dit seizoen als hoofdtrainer van FC Twente Vrouwen. De Duitse oefenmeester gaat aan de slag bij Vfl Wolfsburg. Een absolute topploeg in het internationale vrouwenvoetbal. De ploeg stond drie weken geleden nog in de finale van de Women's Champions League.

Kans

Het is voor Stroot een droom die uitkomt: "Het is altijd onze ambitie om speelsters naar een hoog niveau te brengen, het Nederlands elftal of de top van Europa. Nu ben ik diegene die zelf deze stap mag maken. Ik ben heel blij met deze kans en dankbaar dat FC Twente mee wilde werken.”

Trots

Het contract van de oefenmeester liep namelijk nog twee jaar door, maar FC Twente werkte mee aan het vertrek. René Roord, Technisch Manager van FC Twente Vrouwen, vindt het jammer dat Stroot vertrekt, maar is ook trots. "Na Arjan Veurink, die naar de staf van Oranje vertrok, maakt opnieuw een trainer zo'n mooie stap."

Stroot is op dit moment bezig aan zijn vijfde seizoen als hoofdtrainer van FC Twente Vrouwen waarmee hij in 2019 landskampioen werd. Vorig seizoen veroverde het team onder zijn leiding de Eredivisie Cup. In 2016 en 2019 reikte hij met FC Twente Vrouwen tot de achtste finales van de UEFA Women’s Champions League waarin. Afgelopen jaar werd het daarin uitgeschakeld door zijn toekomstige werkgever.

Tommy Stroot door Emiel Muijderman
Tommy Stroot aan het begin van het huidige seizoen © Emiel Muijderman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel (053) 432 75 27.