Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Wie wordt de amateurscheidsrechter van Overijssel?

Een amateurscheidsrechter
Beeld: KNVB en ARAG

De KNVB en ARAG zetten voor de twee keer de amateurscheidsrechter in het zonnetje. Zij organiseren de verkiezing Amateurscheidsrechter van het jaar. Met dit jaar extra aandacht voor twee specifieke doelgroepen.

“We willen scheidsrechters het podium geven dat zij verdienen. We hebben elke week ruim 30.000 amateurscheidsrechters nodig. Zonder hen kunnen deze wedstrijden niet plaatsvinden”, zegt Jessica Klugkist, communicatiemanager ARAG, tijdens het programma Twente wordt Wakker.

Vrouwelijke scheidsrechter

Dit jaar is er extra aandacht voor talent onder de achttien en vrouwelijke scheidsrechters. “Er zijn nog te weinig vrouwelijke scheidsrechters, terwijl vrouwenvoetbal flink in de lift zit. Met deze verkiezing willen we een signaal afgeven dat ook de vertegenwoordiging van de vrouwen in de arbitrage belangrijk is voor de ontwikkeling van het voetbal in Nederland”, zegt Franca Overtoom, zelf scheidsrechter in onderdeel van de vierkoppige jury.

Stemmen

Tot 9 oktober kunnen scheidsrechters worden opgegeven voor de verkiezing, waarna er tot 12 november gestemd kan worden. In elke provincie wint de amateurscheidsrechter met de meeste stemmen. Uit deze winnaars kiest de jury wie zich amateurscheidsrechter van Nederland mag noemen.

Vakkundige jury

De jury bestaat uit Bas Nijhuis (scheidsrechter), Franca Overtoom (scheidsrechter), Sjoerd Moussou (voetbaljournalist, columnist en schrijver) en CEO van ARAG Nederland Marc van Erven. Deze vakkundige jury beoordeelt de amateurscheidsrechters van de provincies.

“Zonder scheidsrechter geen eerlijke en leuke voetbalwedstrijd.”

“De scheidsrechters krijgen niet altijd de waardering die zij verdienen terwijl het vrijwillig is. Wij willen met deze verkiezing de positieve kant toelichten, want zonder scheidsrechter geen eerlijke en leuke voetbalwedstrijd”, legt Klugkist uit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.