Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Anko Postma benoemd als burgemeester van gemeente Tubbergen

Anko Postma
Beeld: Reyer Boxum

Anko Postma is donderdag benoemd als burgemeester van gemeente Tubbergen.

De gemeenteraad van Tubbergen heeft Anko Postma op 3 juli 2023 voorgedragen als nieuwe burgemeester. Minister Hugo de Jonge en Koning Willem Alexander hebben ingestemd met de Kroonbenoeming en het Koninklijk Besluit ondertekend.

icon_main_info_white_glyph

Anko Postma (51) is op dit moment wethouder en eerste locoburgemeester in de gemeente Opsterland, in het oosten van Friesland.

“Veel vakanties doorgebracht in Twente”

Postma: “Gemeente Tubbergen voelt voor mij als mijn nieuwe thuis. Tijdens mijn jeugd heb ik hier veel vakanties doorgebracht. Net als in andere plattelandsgemeenten, speelt er veel bij de inwoners. Alleen al in het buitengebied komen er veel maatschappelijke ontwikkelingen samen. Denk aan opgaven om de CO2 uitstoot te beperken, woningbouw, leefbaarheid en de stikstofproblematiek. Als burgemeester kan je het verschil maken voor de inwoners en ondernemers. Ik zet mij graag in om de uitdagingen om te zetten in kansen.”

Installatie

De installatie van Postma zal op donderdag 28 september 2023 plaatsvinden tijdens een bijzondere raadsvergadering in het gemeentehuis van Tubbergen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.