Verkeer
Stuur appje
Zoek

Mannen stelen busje waarmee Annajette haar vader naar laatste rustplaats bracht

230914 busje annajette hengelo RTV OOST
Annajette Bos uit Hengelo kan moeilijk bevatten dat criminelen vannacht haar rode brandweerbusje hebben gestolen. Het is er een met een heel persoonlijk verhaal.
Beeld: Annajette Bos

"Waarom juist déze?" Annajette Bos uit Hengelo kan moeilijk bevatten dat criminelen vannacht haar rode brandweerbusje hebben gestolen. Hij was van haar vader, die ze vorig jaar heeft begraven. Ze bracht hem in uitgerekend die bus naar zijn laatste rustplaats. Tijd om te treuren heeft ze niet: die bus moet terug, zo snel mogelijk.

Camerabeelden

De bus stond op het terrein van WIBO's automotive; Annajette's bedrijf in Hengelo. Op camerabeelden is te zien hoe een drietal het terrein opkomt, vermoedelijk door langs de hekken te glippen.

"Ze hebben een aantal bussen verplaatst, zodat specifiek die rode meekon", zegt Annajette. "Ze wilden meer bussen meenemen, we hebben meer Mercedesbusjes. Dat is ze niet gelukt omdat er geen accu in zat."

“Ze hadden iedere bus mogen meenemen, maar niet deze.”

Trillende stem

En zo kan het dus dat de meest waardevolle bus weg is. "Mijn moeder belde me vanochtend met trillende stem. Ik ben er direct naartoe gegaan, contact gezocht met de buren, camerabeelden opgevraagd en het bericht gedeeld op Facebook."
Annajette heeft ook de havenpolitie in Antwerpen al gesproken. "Dit soort busjes gaan vaak naar Afrika, op de beelden leken het ook Marokkaanse jongens te zijn. Ik hoorde ze Frans praten."

'Goed onderhouden'

Ze hoopt dat iemand de bus herkent, bijvoorbeeld als ze gaan tanken. "Daar moeten we het van hebben, want ze verwisselden direct de kentekens. Waarschijnlijk doen ze dat straks opnieuw, zodat camera's op de snelweg er niet op aanslaan."

"Het is ook een heel mooie bus, heel goed onderhouden. Mijn vader had hem 15 jaar en wilde dat hij van generatie op generatie zou gaan. Ze hadden iedere bus mogen meenemen, maar niet deze."

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.