Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bewoners uit Ootmarsum maken vernieuwing speeltuin mogelijk

Vier fanatieke inwoners hebben de speeltuin in de wijk Moerbekkenkamp vernieuwd, samen met vele vrijwilligers. “Dit initiatief van Stichting Moerbekkenkamp is een inspirerend voorbeeld van hoe buurtbewoners zelf de handen uit de mouwen steken om onze gemeenschap te verbeteren”, aldus wethouder Benno Brand.

Buurt volop aan het werk
Beeld: Gemeente Dinkelland

De stichting heeft voor veilige speeltoestellen gezorgd en een scheiding tussen de speeltuin en het fietspad aangebracht. “We hebben nu een prachtige speeltuin gerealiseerd, niet alleen voor kinderen uit onze buurt, maar ook voor andere kinderen uit Ootmarsum. De laatste details worden momenteel afgerond en op zaterdag 30 september openen we officieel de speeltuin samen met de buurt”, zegt Bart Webbink, één van de kartrekkers van de stichting.

Nieuw speeltoestel
Het nieuwe speeltoestel dat de bewoners mogelijk hebben gemaakt.
Beeld: Gemeente Dinkelland

“De buurt heeft allerlei subsidies binnengehaald, ook uit het leefbaarheidsfonds van de gemeente Dinkelland”, legt Brand uit. De gemeente heeft geholpen met het verwijderen van afval en het leveren van zand. Het meeste werk is door de initiatiefnemers gedaan. “Wij hebben dit leefbaarheidsfonds waar mensen een beroep op kunnen doen vanuit de participatiegedachte", zegt wethouder Brand.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.