Verkeer
Stuur appje
Zoek

Straks live in Hengeloos Peil: de Zaak Beernink, de winst van Maestro en Frank Hendriks' carrièremove

In Hengeloos Peil gaat het op maandag 18 september over de politieke afwikkeling van de kwestie Beernink. Daarnaast is horecaondernemer Frank Hendriks te gast: hij verkocht zijn aandelen in De Verééniging en gaat aan de slag met een heel andere doelgroep. Tenslotte komt Armonia-voorzitter Manon Jonquière vertellen over de winst van de Hengelose Maestro: 60 kinderen krijgen dit schooljaar kostenloos muziekles.

Maestro

De Hengelose Maestro was afgelopen voorjaar niet alleen een muzikaal feestje en een zenuwslopende wedstrijd voor deelnemers als Jan van Halst, Sander Schelberg en Jeffrey Spalburg, het was ook een geweldig verdienmodel. Dankzij de kaartverkoop en tal van sponsoren werd er liefst 33.000 euro opgehaald. Daarvan kunnen zestig kinderen een jaar lang muziekles volgen via Armonia en Oyfo. Armonia-voorzitter Manon Jonquière raakt maar niet uitgepraat over het succes.

Kwestie Beernink

Het tweede gesprek deze avond wordt verzorgd door twee gemeenteraadsleden: namens de oppositie Herbert Capelle (Hengelose Burgers) en namens de coalitie Jeffrey Scholten (BB). De raad is nu namelijk aan zet in de kwestie Beernink. Hoe zat het ook al weer? Het echtpaar Beernink kocht in 2002 een vrijstaand huis aan de Binnenveldweg in Slangenbeek. Twee jaar later werd er een kinderdagverblijf voor kinderen met een (meervoudige) verstandelijke beperking geopend pal naast hun huis. Bert en Anne Beernink ervaren sindsdien ernstige geluidsoverlast, maar de gemeente bleek doof voor hun klachten.

De Raad van State, de hoogste rechter van het land, heeft het college van burgemeester en wethouders nu de opdracht te geven om de zaak op een goede wijze af te ronden door: óf een van de twee partijen uit te kopen óf de bestemmingsplanprocedure over te doen. Oud-raadslid Leo Janssen zal het gesprek 'inleiden' vanaf De Zeepkist, een nieuw onderdeel in Hengeloos Peil.

icon_main_info_white_glyph

Publiek is welkom

Er zal in Hengeloos Peil zoals altijd ook livemuziek klinken. Wie dit verzorgt, is nog niet bekend. Publiek is maandag 18 september welkom vanaf 18.45 uur in Bibliotheek Hengelo. De opnames zijn van 19.00 tot 20.00 uur. Hengeloos Peil is op donderdag 21 september om 22.00 uur en op zondag 24 september om 11.00 uur te zien op het tv-kanaal van 1Twente.

De Verééniging

De derde gast is Frank Hendriks. De 54-jarige Hengeloër heeft zijn horecabedrijf De Verééniging verkocht aan Van Berkel Hospitality, het bedrijf van Alco en Evelyn van Berkel. Hendriks gaat vanaf nu werken bij een zorginstelling die mensen 'met een grote afstand tot de arbeidsmarkt én de samenleving' begeleidt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.