Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Gemeente Hengelo komt met nieuwe maatregelen tegen fietsendiefstal

Fietsen fiets pixabay
Vooral e-bikes zijn populair bij criminelen
Beeld: Pixabay

De Gemeente Hengelo komt met een nieuw plan om het toenemende aantal fietsendiefstallen tegen te gaan. Er komt meer toezicht, meer parkeergelegenheden en er wordt meer aandacht besteedt aan bewustwording. De maatregelen worden eerst in de binnenstad ingevoerd.

De Gemeente Hengelo gaat eerst de maatregelen doorvoeren in de binnenstad. Hier worden veruit de meeste fietsen gejat. Met meer toezicht, fysieke maatregelen, opsporing en bewustwording wil de gemeente het tij keren. Zo moeten politie en boa’s meer toezicht houden en op het station houden de medewerkers van Tactory een oogje in het zeil. In de binnenstad komen overal bordjes te staan over wat fietseneigenaren moeten doen om diefstal te voorkomen.

Het aantal fietsendiefstallen nam de laatste jaren juist af. In 2019 daalde het aantal fietsendiefstallen met 35% vergeleken met 2016. Toch stijgt het aantal aangiftes van gestolen fietsen weer, vooral e-bikes zijn in trek bij criminelen. Dit is maar een topje van de ijsberg, want naar verwachting wordt er bij slechts 20% van alle fietsendiefstal aangifte gedaan. De gemeente wil daarom fietseneigenaren aansporen om juist wél aangifte te doen bij diefstal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.