Verkeer
Stuur appje
Zoek

Primeur bij Eurol Hellendoorn Rally: 'Het is heel bijzonder dat deze hier rijdt'

“Dit weekend wordt het een spektakel in de omgeving van Hellendoorn”, zegt Vincent van Dantzig, organisator van de Eurol Rally Hellendoorn. Dit is de 41ste editie van de rally in Hellendoorn. De organisatie heeft nu ook een internationale ambitie.

Hellendoorn Rally
Beeld: Gerben Slomp

“Er zijn dit jaar meer buitenlandse deelnemers, vooral in de historische klasse”, legt van Dantzig uit in het programma Twente wordt Wakker. Er is zelfs een deelnemer uit Mexico. “Een Mexicaan rijdt mee met Lancia rally 037. Dit is een primeur voor Nederland.”

Heel bijzonder

Nadat deze chauffeur de auto heeft gekocht heeft hij deze in Nederland laten opbouwen. Volgens van Dantzig ‘wilde hij hier nog even een rally mee rijden voordat hij de auto meeneemt naar Mexico.”

De Lancia Rally 037 is een auto die in Nederland gebouwd is bij een bedrijf in Veghel. Deze auto werd in de jaren 80 ingezet tijdens de Wereldkampioenschappen rally. “Het is heel bijzonder dat deze hier rijdt.”

“Er waren nog nooit zo veel deelnemers.”

Zorgen toekomst

De organisator maakt zich wel zorgen om de toekomst van rally. “Het wordt steeds moeilijker om dit soort evenementen te organiseren. Ik denk dat er een drie a viertal rally’s blijven bestaan, omdat deze heel erg verankerd zijn in de samenleving. Het is heel moeilijk om een nieuwe rally te beginnen”, zegt van Dantzig.

De rally in Hellendoorn trekt nog vele deelnemers. Er doen in totaal zo’n 140 chauffeurs mee. “Er waren nog nooit zoveel deelnemers.” De rally heeft daarom moeten uitwijken naar een ander terrein om de deelnemers te stationeren.

Andere locatie

“Mensen moeten niet op de automatisch piloot naar Hellendoorn rijden. Het rallycentrum is bij de discotheek Dieka in Markelo, omdat we meer deelnemers hebben. Hier is vrijdagavond om half 7 de start”. De rally vindt plaats op 15 & 16 september. Voor meer informatie: Eurol Hellendoorn Rally – Misschien wel de mooiste rally van Nederland!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.