Enschede
Cultuur
Video

Merel brengt liefde voor muziekstuk perfect over aan publiek

Zo beoordeelde de jury van het ‘Koninklijk Concertgebouw Concours tot 14 jaar’ de deelname aan de finale van celliste Merel Coster uit Enschede afgelopen zondag in Amsterdam. Bassiste Jala Heywood scoorde net iets beter waardoor Merel tweede werd.

Geweldig

“Natuurlijk heb ik er wel eens aan gedacht, toch ben ik niet verbaasd of teleurgesteld dat ik niet gewonnen heb. Jala was gewoon heel goed en ontzettend bijzonder. Ik vond al geweldig dat ik überhaupt in de finale zat.” vertelt Merel.

Juryrapport


Een prachtig rapport kreeg de veertienjarige Merel van de jury. En blijkbaar moesten ze er nog wel lang over nadenken ook. “We moesten een uur wachten op de uitslag van de jury. Ze vonden dat ik de liefde voor muziek zo goed overbracht aan het publiek. Dat vind ik echt heel mooi,” glundert de jonge celliste.

Ervaring

Al met al een bijzondere gebeurtenis. “Het is zo gaaf en dan al die mensen die ik heb ontmoet. Natuurlijk ook het optreden zelf in het concertgebouw van Amsterdam, de soundcheck, inspeelruimtes en kleedkamers. De sfeer was gewoonweg heel erg leuk daar, ook tussen finalisten onderling. En nu … een beetje een zwart gat na drie maanden voorbereiding. Toch bedenk wel weer een stuk om voor te bereiden.”