Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kroegbaas verruilt Enschede voor Spanje: studentencafé krijgt nieuwe uitbaters

San Remo
Het pand aan de Stadsgravenstraat 53
Beeld: 1Twente

Eigenaar Roan Pollmann stopt na 7,5 jaar als uitbater van San Remo, de oudste studentenkroeg van Enschede. De kroeg in de Stadsgravenstraat blijft echter open en wordt overgenomen door de eigenaren Pepijn de Vos en Lars de Goede van het bedrijf Student Kelner. Dit bedrijf, dat kelners plaatst bij horecagelegenheden in Twente, zal naast San Remo ook zijn kantoor in het pand vestigen.

Zeveneneenhalfjaar geleden nam Pollmann de kroeg over van de toenmalige eigenaar Willem Gortemulder. "Destijds hebben we besloten om de formule van San Remo zo min mogelijk te veranderen, en dat zal ook het geval zijn bij deze overname," aldus eigenaar Roan Pollmann. De laatste dag dat de kroegbaas zijn deuren zal openen onder de huidige omstandigheden is kerstmiddag 2023. De overdracht van de sleutels heeft begin januari plaats.

Lastige periode

De afgelopen jaren waren niet de gemakkelijkste voor San Remo. "De jaren van de coronapandemie waren erg zwaar voor ons, maar dat is niet de reden waarom ik wil stoppen," zegt Pollmann. "Ik had mezelf voorgenomen om dit slechts tien jaar te doen. Eerder dit jaar kreeg ik een aanbod en vond ik dat het tijd was voor iets nieuws."

Spanje

De kroegbaas gooit het roer volledig om. "Mijn vriendin en ik willen al geruime tijd naar Spanje verhuizen om daar een Bed & Breakfast te beginnen. Door de verkoop van San Remo kunnen we die droom verwezenlijken." De Enschedeër is al in Spanje geweest om locaties te bekijken. "We hebben 3,5 weken in Murcia doorgebracht om een geschikte locatie te vinden. Ik kijk er echt naar uit."

San Remo Roan Pollmann foto overname
Eigenaar Roan Pollmann op de foto met aankomende eigenaren Pepijn de Vos en Lars de Goede
Beeld: San Remo

Toekomst

Het pand aan de Stadsgravenstraat in Enschede zal in de nabije toekomst niet veel veranderen, maar vanaf januari zal het twee adressen huisvesten. Een daarvan wordt het kantoor van Student Kelner, waar Pollmann momenteel nog woont. Voor de rest gebeurt er niet zoveel in de kroeg. "Ik heb de nieuwe eigenaren alleen gevraagd om de bekende gezichten te behouden. Er is niets beter voor de studenten dan een goede band opbouwen met de persoon achter de bar. Dat heb ik jarenlang met liefde voor ze gedaan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.