Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

‘Schijt je rijk’ en vele andere activiteiten tijdens Frielinkpark Festival in Harbrinkhoek

MVV29 drone foto voetbal
Beeld: MVV'29

Al bijna twee maanden is de Harbrinkhoekse voetbalvereniging MVV’29 bezig met het vernieuwbouwen van het oude kleedkamergebouw. Hiervoor is echter nog geld nodig, daarom organiseert de club een festival. “Er zijn activiteiten als een sponsorloop, levend paardenrace en schijt je rijk”, zegt mede-organisator Erik Bakhuis in het ochtendprogramma van TwenteFM.

Het Frielinkpark Festival wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Het is een feest waar mensen uit Harbrinkhoek en omstreken welkom zijn. Het zal beginnen met een sponsorloop voor de jongste jeugd van MVV’29, waarbij ze proberen zoveel mogelijk rondjes om het terrein te lopen. “We verwachten dat hierbij ook veel vaders, moeders, opa’s en oma’s op afkomen”, benoemt Bakhuis.

Spelletjescircuit

Naast de sponsorloop voor de leden, is er ook voor de jeugd van de basisschool de mogelijkheid om deel te nemen aan een spelletjescircuit. “We hebben 330 kinderen uitgenodigd om hieraan mee te doen”, zegt Bakhuis. “Voor ieder kind dat deelneemt, is er een zakje chips en een ijsje geregeld.”

Levend paardenrace

Voor alle senioren-, damesteams en jeugd vanaf vijftien jaar wordt er op ludieke wijze een spel genaamd ‘levend paardenrace’ georganiseerd. Niet dat hier levende paarden aan deelnemen, maar teams die via vakken op het veld het snelste aan de overkant proberen te komen. In die vakken wordt door middel van een rad bepaald of ze een vak naar voren of naar achteren moeten; of ze moeten een ludieke opdracht uitvoeren.

10062023 Harbrinkhoek Slopen Koker mvv
Lees ook
Geheime koker en ruim honderd vrijwilligers bij 'sloopdag' Harbrinkhoekse voetbalvereniging MVV'29

Bertha 1929

Al maandenlang kunnen mensen zich aanmelden voor het onderdeel ‘schijt je rijk’. “Aankomend weekend zal Bertha 1929 bepalen wie van deze mensen duizend euro zal gaan winnen”, vertelt Bakhuis. Deelnemers kunnen voor 25 euro een vak kopen, land de ‘schijt’ van de koe op een vak dat de deelnemer gekocht heeft, dan wint diegene een geldbedrag van duizend euro.

“De koe heeft maximaal een uur om te ‘schijten’”

Al honderden mensen gaan een gokje wagen in dit spannende evenement om duizend euro. “De koe heeft maximaal een uur om te ‘schijten’, is dat dan niet het geval, bepaalt zijn rechter achterpoot de winnaar”, benoemt Bakhuis. Naast leden van de Harbrinkhoekse vereniging, hebben ook uitspelende teams van Stevo uit Geesteren een vak gekocht voor ‘schijt je rijk’.

Nederlandstalig

Naast alle activiteiten die deze zondag op het Frielinkpark plaatsvinden, zal er tussen de activiteiten door ook een zanger aanwezig zijn. “Het is een Nederlandstalig zanger, waar iedereen onder het genot van een hapje en een drankje van kan genieten”, zegt Bakhuis.

Max Bruns

Ook FC Twente-verdediger Max Bruns zal aanwezig zijn op het Frielinkpark Festival. Bruns heeft jarenlang in de jeugd van MVV’29 gespeeld. De verdediger van FC Twente zal tijdens het festival voor de prijsuitreiking gaan zorgen. “Max heeft nog steeds veel binding met de club, dat is erg mooi”, bewondert Bakhuis. “Het is de bedoeling dat zondag één groot feest gaat worden!”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.