Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Geheime koker en ruim honderd vrijwilligers bij 'sloopdag' Harbrinkhoekse voetbalvereniging MVV'29

Het is lachen en breken tijdens de zonovergoten ‘sloopdag’ van de Harbrinkhoekse voetbalvereniging MVV’29. De vereniging is met meer dan honderd vrijwilligers bezig om het oude kleedkamergebouw klaar te maken voor de sloop. “De kleedkamers zijn gebouwd in 1960, deze zijn op. Dat kun je je wel voorstellen", zegt voorzitter Peter Wensink. Bij de bouw in 1960 is achter de eerste steen een ‘boodschap’ gelegd. “Wat ze er achter verstopt hebben weten we niet, daar gaan we achter komen.”

De Harbrinkhoekse voetbalvereniging is al drie jaar bezig met een plan voor een nieuw kleedkamergebouw. De vereniging heeft gekozen om het oude kleedkamergebouw te vernieuwbouwen. Dit houdt in dat een deel van het oude gebouw opnieuw gebruikt kan worden. “Het nieuwe kleedkamergebouw krijgt een moderne uitstraling en voldoet aan de duurzaamheid van deze tijd,” zegt de voorzitter.

MVV29 vrijwilligers
Iedereen heeft wat te doen
Beeld: Niels Wesselink

Vrijwilligers

“Er zijn meer dan honderd leden die op een vrije zaterdag vrijwillig komen om te helpen, dat is uniek,” zegt de voorzitter trots. Het was niet moeilijk voor de vereniging om zo veel mensen bij elkaar te krijgen. “Wij zijn op zondagochtend de kantine rond gegaan en voor je het wist, had je ruim honderd aanmeldingen.” De vrijwilligers vinden dat dit het minste is wat ze terug kunnen doen. “Het hele jaar regelen ze alles voor je, dan is dit het minste wat je kunt doen,” zegt vrijwilliger Colin Meijer.

“Het is bijzonder dat wij als vereniging nog steeds aan het groeien zijn”

Het is niet gek dat het voetballen leeft in het Twentse dorpje. Zo zit 15,8 procent van alle inwoners van de gemeente Tubbergen bij een voetbalvereniging. Dit maakt dat de gemeente de grootste ‘voetbaldichtheid’ heeft van heel Nederland. “Het bijzondere is dat wij als vereniging nog steeds aan het groeien zijn.”

Koker

Tijdens de bouw in 1960 is er achter de eerste steen een boodschap van het toenmalige bestuur verstopt. Aan het begin van de ‘sloopdag’ wordt deze steen verwijderd door oud-voorzitters Hans te Kolsté en Hennie Lesscher. Huidig voorzitter Wensink haalt vervolgens de koker uit de muur om te kijken wat de boodschap uit 1960 was.

Mvv29 geheime koker
Een oorkonde uit 1960
Beeld: Niels Wesselink

“Dit is historie mensen,” zegt de voorzitter terwijl hij de koker van ruim een halve eeuw oud opent. In de koker zit een oorkonde geschreven door het toenmalige bestuur. “Veel achternamen op de oorkonde zijn bekend in het dorp, ook deze mensen helpen vandaag mee met de sloop.”

Binding

De vereniging kan de vernieuwbouw niet realiseren met alleen vrijwilligers. “Ieder bedrijf dat hier aan mee helpt, heeft wel iets van binding met de club,” zegt Wensink. Ook aannemersbedrijf Hoek & Zn B.V. heeft zo haar redenen om de vereniging te helpen. “Mijn moeder is hier opgegroeid. Twintig jaar geleden heeft mijn vader hier geholpen met het verbouwen van de kantine en nu mogen wij hier helpen met de vernieuwbouw,” zegt directielid Daniël Hoek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.