Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Fotoclub Wierden legt monumenten vast: ‘Geen dure camera nodig om mooie foto’s te maken’

Fotografie
Beeld: Ernst Bergboer

Fotoclub Wierden maakt dit jaar een nieuwe start, en een van de eerste activiteiten is foto’s maken op de Open Monumentdag. “Met een aantal leden volgen we de route”, vertelt Paul van Vilsteren, bestuurslid van Fotoclub Wierden in het radioprogramma Wierden wordt Wakker.

Perfecte plaatje

De Open Monumentendag, zaterdag 9 september, past perfect in het plaatje van de Wierdense club. “Het is een mooie gelegenheid om in de buurt van Wierden mooie foto’s te schieten. Je kunt de natuur in, je kunt de historie fotograferen, en je hebt de mogelijkheid industriële foto’s te maken”, somt Van Vilsteren op.

Exposities

Het is de eerste activiteit van de fotoclub na de nieuwe start. Het bestuur wil jaarlijks zeker twaalf fotografieactiviteiten houden, daarnaast ook excursies naar fotogenieke plekken, fotowedstrijden en foto exposities.

Basiscursus

Nieuwe leden zijn welkom, zowel beginnende als gevorderde amateurfotografen. De een met een duurdere camera, de ander met een camera die minder prijzig is. “Je hebt geen dure camera nodig om mooie foto’s te maken”, stelt Van Vilsteren.
Op de club is binnenkort ook een basiscursus fotografie te volgen. Het doel is om van elkaar te leren.

Belangstelling?

Tot 1 juli 2024 kan iedereen gratis of tegen beperkte kosten aan de activiteiten deelnemen en wordt er geen contributie geheven. Daarna kan men beslissen of men lid wordt.
Voor meer informatie of aanmelden: [email protected]

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.