Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bewoners van Enschede-Noord organiseren nieuw festival

MFT Festivalterrein Tetem Carolien Roetgerink
Tetem is één van de locaties van het bewoners festival
Beeld: Carolien Roetgerink

Enkele wijkbewoners hebben samen met diverse organisaties in Enschede Noord de handen ineen geslagen om voor dit stadsdeel een bewonersfestival te organiseren. Het festijn zal op zaterdag 9 september plaatsvinden van 10:00 tot 17:00 uur bij Buurthuis Beien, Tetem en Speeltuin Mekkelholt. Het festival markeert het begin van een jaarlijkse traditie voor het noordelijke deel van Enschede.

Bij de locaties in Enschede-Noord zullen tientallen kraampjes te vinden zijn. Naast de kraampjes zullen er ook workshops en andere activiteiten worden georganiseerd op de drie verschillende themapleinen.

Buurthuis Beien

Buurthuis Beien wordt omgetoverd tot het cultuurplein, waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast zal er een culturele modeshow plaatsvinden, samen met workshops voor bloemschikken en schilderen. Bovendien kunnen bezoekers genieten van livemuziek van Shantykoor Wrakhout, DJ Paul, Jazzkoor Enschede en de coverband Three of a Kind Music.

Tetem

Wanneer je jezelf bij de locatie van Tetem bevindt, kom je terecht op het techniekplein. Hier kan iedereen aan de slag met bijzondere technische snufjes, zoals communiceren met planten, robots programmeren en zelfs je eigen pannenkoeken printen.

Speeltuin Mekkelholt

Het festival moet een feest worden voor jong en oud. Daarom wordt Speeltuin Mekkelholt omgetoverd tot het kidsplein. Jongeren kunnen zich vermaken op een springkussen, Oud-Hollandse spelletjes spelen en deelnemen aan workshops bij een interactieve tafel. De speeltuin zelf is ook geopend voor de jeugd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.