Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose kunstenaars in Huis van Katoen als opmaat naar Atelierroute

20230906
Portret geschilderd door Winny Lenderink. Ze is een van de exposanten in Huis van Katoen en NU
Beeld: Overzichtstentoonstelling Huis van Katoen

De expositie ‘Terug naar onze jeugd’ in het Huis van Katoen en Nu heeft plaatsgemaakt voor de overzichtstentoonstelling van Almelose kunstenaars die zijn op genomen in de eerstvolgende Open Atelieroute Almelo. ”Dat zijn in totaal 43 kunstenaars die de komende weken ieder met één werk in het Huis van Katoen en Nu exposeren”, laat coördinator Hilde Klaassen weten. ”Waaronder het werk van liefst 7 nieuwe kunstenaars.”

De nostalgische platenspeler en afbeeldingen van de televisieserie Q&Q en het duo Kees van Van Kooten en Wim de Bie uit de zeventiger en tachtiger jaren hebben plaatsgemaakt voor Almelose kunst. Ook de oude Puch en Zundapp zijn verdwenen. Tijdelijk. Dat wel. Want Erwin Lette van het Huis van Katoen en Nu meldt als bedenker van de jaren 70 en 80 expositie dat het slechts om een onderbreking gaat. Het idee is om er een permanente tentoonstelling van te maken. ‘Terug naar onze Jeugd’ trok in 4 maanden tijd ruim 3000 bezoekers. ”We merkten al vrij snel dat het een publiekstrekker was. Dat hadden we natuurlijk wel gehoopt, niet verwacht. Onze vrijwilligers hebben opvallend veel toeristen mogen verwelkomen. Dat was ook de opzet: een algemene expositie, niet alleen op Almelo gericht. Daarmee is automatisch deze locatie breed onder de aandacht gekomen.”

En dat laatste kan gelegenheidsexposities als de huidige overzichtstentoonstelling van de Almelose kunstenaars ten goede komen. Almelo is immers een kunststad met veel navenante activiteiten. Zoals de inmiddels bijna traditionele Open Atelierroute die dit jaar op 23 en 24 september wordt gehouden. Hilde Klaassen: ”De Overzichtstentoonstelling in het Huis van Katoen en Nu en de Atelierroute zijn voor Almelose kunstenaars van belang om hun werk te kunnen laten zien aan een groot publiek. Dat er weer 7 nieuwe kunstenaars zijn aangesloten, is goed nieuws.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.