Verkeer
Stuur appje
Zoek

Sabbatical van korte duur: Ron Jans nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht

20230906 RON JANS CLOSE UP STILL 1 TWENTE
Beeld: 1Twente

Voormalig FC Twente-trainer Ron Jans heeft niet lang van zijn vrije tijd genoten. Vanaf maandag is hij de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht. Jans tekende woensdag een contract voor twee seizoenen in de Domstad, waar hij de eind vorige maand ontslagen Michael Silberbauer opvolgt.

Toen Ron Jans in juni na drie seizoenen afscheid nam van FC Twente kondigde hij een rustperiode van minstens een paar maanden aan. De oefenmeester keek ernaar uit te gaan genieten van wat vrije tijd. In een interview met 1Twente gaf hij aan zichzelf niet op hele korte termijn weer aan de slag te zien gaan. "Ik heb al aan verschillende mensen gevraagd: hoe lang duurt nou een sabbatical? Dat weet ik niet. Ik heb wel zoiets: voor oktober/november wil ik eigenlijk helemaal niet beginnen."

20230612 AFSCHEIDSINTERVIEW RON JANS STILL 1 TWENTE
Lees ook
Ron Jans over drie jaar FC Twente: "Zo wil ik graag herinnerd worden"

Daar is hij nu dus op teruggekomen. “Afgelopen zomer had ik voor ogen om een sabbatical te nemen tot januari, maar soms zijn kansen er om gepakt te worden”, laat hij op de website van zijn nieuwe werkgever weten.

Europees voetbal

Na het ontslag van Silberbauer zong de naam van Jans al opvolger al snel rond. “Het eerste gesprek met FC Utrecht ging niet uit mijn hoofd: ik zie de mogelijkheden die hier liggen en voel de drang mijn bijdrage te leveren. Daarom ben ik ingestapt bij FC Utrecht, een prachtige club met een grote achterban. Het fundament ligt er, de spelersgroep heeft genoeg kwaliteit en ik geloof er heilig in dat we samen voor Europees voetbal kunnen gaan. Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging.”

Jans staat maandag voor het eerst voor de groep bij FC Utrecht dat slecht aan het seizoen begonnen is. Na vier wedstrijden heeft de ploeg nog altijd nul punten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.