Verkeer
Stuur appje
Zoek

Eiting na transfersoap eindelijk op het veld bij FC Twente: 'Spanning of het goed ging komen'

Na een slepende zaak en moeizame periode voor Carel Eiting was het moment voor de middenvelder dinsdag eindelijk daar: hij mocht in het shirt van FC Twente het trainingsveld op.

Eiting kwam eind vorige week over van FC Volendam en dat ging niet vanzelf. Speler, Twente en Volendam lagen met elkaar in de clinch over het transferbedrag en de afspraken die waren gemaakt. Er moesten zelfs twee arbitragezaken aan te pas komen, maar hij kon dus in Hengelo met zijn nieuwe ploeggenoten het trainingsveld op. "Heel blij. Nog even de interviews doen die erover gaan en dan hoop ik dat me gewoon kan focussen op voetbal en op Twente", begint hij het gesprek met RTV Oost.

20230901 Carel Eiting naar FC Twente Foto FC Twente Media
Lees ook
Eindelijk is Carel Eiting speler van FC Twente, maar tegen Volendam komt hij nog niet in actie

"Het heeft best wel het nieuws gehaald, dus je merkt dat heel veel mensen vragen hebben of er nog over beginnen. Binnen de club weet iedereen dat we vooruit willen."

Ziekmelding

Eiting meldde zich zelfs ziek bij Volendam. Iets dat door de fans niet werd gewaardeerd, en dat is nog een understatement. "Ziek melden is natuurlijk een formele naam voor hetgeen wat er gebeurt. We hebben afspraken gemaakt met de club voordat ik zou komen en die werden niet nagekomen en toen ontstond er een hele onprettige situatie voor mij."

"Daarin heb ik bij meerdere mensen in meerdere gesprekken het aangekaart hoe het met me gaat. Wat er in me omgaat en hoe het voelt om rond te lopen op de club. Daar werd niet helemaal naar geluisterd."

“Ik denk dat in topsport wordt verwacht dat spelers alles maar moeten doen en dat alles maar normaal is”

"En ik denk dat in topsport wordt verwacht dat spelers alles maar moeten doen en dat alles maar normaal is. Dat als je zoveel pijn en emotie voelt als ik heb gevoeld de laatste weken, dat het dan maar normaal is dat je je vol kan focussen op voetbal, dat je alles kan geven wat je hebt en dat was helemaal niet zo voor mij."

"Ik was niet ziek, ik kon zeker wel m'n bed uit en trainen, maar de situatie op de club was dusdanig onprettig, en werd steeds onprettiger."

Spandoek

Afgelopen weekend speelde Twente uitgerekend in en tegen Volendam. Eiting was daar niet bij. De supporters van de club uit het vissersdorp lieten van zich horen. "Ik werd een avond van tevoren gebeld dat er misschien een spandoek zou komen. Dat was heel prettig, want ik kon m'n familie en omgeving daarop voorbereiden."

"Over het algemeen vind ik het goed dat supporters hun club steunen. In dit geval denk ik niet dat dat het hele verhaal is. Ik vind het uiteraard zelf niet helemaal terecht. Maar ik hoop dat daar op een dag anders naar gekeken wordt. Ik heb gisteren nog wel afscheid genomen en dat was heel prettig."

Popelen om te beginnen

Dan toch nog even over zijn nieuwe club. Eiting stond te popelen om te beginnen. "Ik heb al twee maanden geleden m'n ja-woord gegeven aan Twente, dus je kunt begrijpen dat ik niet kon wachten om te beginnen. Ik heb er heel veel zin in, het is een ontzettend leuke groep. Een hele fijne omgeving en nu is het belangrijk dat ik zelf ga helpen."

20230901 Carel Eiting naar FC Twente Foto FC Twente Media
Beeld: FC Twente Media
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.