Verkeer
Stuur appje
Zoek

Eindelijk is Carel Eiting speler van FC Twente, maar tegen Volendam komt hij nog niet in actie

20230901 Carel Eiting naar FC Twente Foto FC Twente Media
Eiting zette vrijdag zijn handtekening onder een driejarig contract bij FC Twente
Beeld: FC Twente Media

Het had veel voeten in aarde, maar Carel Eiting is vanaf nu speler van FC Twente. De middenvelder tekende vrijdagmiddag een contract voor drie jaar in Enschede. Hij is dit weekend nog niet speelgerechtigd als FC Twente op bezoek gaat bij Volendam. De club waar Eiting van overkomt en waar hij de afgelopen weken mee in de clinch lag over een vertrek.

Speler en club verschilden van mening over de financiële voorwaarden voor een transfer. Zo legde FC Twente eerder een bod van een paar ton neer voor Eiting, maar daar ging Volendam niet mee akkoord. 'Het Andere Oranje' lichtte vervolgens de optie in het contract van de middenvelder waardoor hij niet tot 2024, maar tot 2025 onder contract stond en verlangde een hogere prijs. Eiting stapte tot twee keer toe naar de arbitragecommissie en die bepaalde woensdag dat Volendam vóór 1 september 00.00 uur medewerking moest verlenen aan de transfer.

'Intelligente speler'

“Afgelopen periode is het veel gegaan over een overgang van Carel naar FC Twente,” zegt technisch directeur Arnold Bruggink over die voorgeschiedenis. “We zijn blij dat er duidelijkheid is gekomen en we de transfer van Carel vandaag hebben kunnen afronden. Carel is een meer dan welkome versterking voor onze selectie. Hij is een intelligente speler waar wij heel veel plezier aan gaan beleven.”

De speler zelf is opgelucht. “Ik ben heel blij hier nu bij FC Twente te zijn en voor deze mooie club te gaan spelen. Ik ga alles geven voor de spelers, de club en de supporters. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijd hier in het stadion.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.