Verkeer
Stuur appje
Zoek

'Grote Vier' van de Hengelose cultuur slaan handen ineen voor Hart van Zuid Festival

Oogstfestival
De afgelopen maanden werden er al verschillende kleinere festivals op het terrein van Broedplaats Oogst gehouden.
Beeld: Oogst Festival

Voor het eerst werken de vier zogeheten 'culturele kernvoorzieningen' van Hengelo samen bij de organisatie van een festival. Onder de noemer 'Hart van Zuid Festival' wordt het een feestje van verbinding op zaterdag 23 september op het terrein van creatieve broedplaats Oogst langs de Laan Hart van Zuid. “Het is fantastisch hoe snel we elkaar als culturele partijen wisten te vinden", aldus woordvoerder Johan de Jong.

Week van de Amateurkunst

Het nieuwe festival is een initiatief van poppodium Metropool, Schouwburg Hengelo, Bibliotheek Hengelo en Oyfo kunstenschool en techniekmuseum. Eerder dit jaar werkten de vier Hengelose kernvoorzieningen voor het eerst echt samen bij de organisatie van de Week van de Amateurkunst. Dat smaakte volgens de Metropooldirecteur naar meer. Dit keer haken ook aan Studio15, De Möllerwerf, SkateLAB en Broedplaats Oogst.

Volgens De Jong maakt de 'unieke samenstelling van partijen het mogelijk om een verbinding tussen verschillende vormen van kunst, theater, muziek en interactieve installaties te creëren' en 'het zal daardoor een katalysator zijn voor de verbinding tussen verschillende groepen mensen'.

“Naast de start van het culturele seizoen zo rond deze datum is het eveneens de afsluiting van een zomer vol wisselende activiteiten in Hart van Zuid”

'Nog maar het begin'

Volgens De Jong is dit nog maar het begin. "Het Hart van Zuid Festival is het resultaat van een samenwerking binnen cultureel Hengelo, dat de komende jaren zal groeien naar een definitieve vorm. Naast de start van het culturele seizoen zo rond deze datum is het eveneens de afsluiting van een zomer vol wisselende activiteiten op Broedplaats Oogst, kunstwerkplaats De Möllerwerf en het skatepark op het Industrieplein.”

230614 BROEDPLAATS OOGST FOTO Goedisdoenfestival
Lees ook
Directeur Metropool: 'Cultuur is in Twente altijd een kwestie van combineren'

Projectontwikkelaars

Niet alleen culturele partijen worden hierbij geprikkeld, volgens De Jong. "Wij dagen voor toekomstige edities nadrukkelijk ook projectontwikkelaars, de gemeente Hengelo, plaatselijke ondernemers en andere stakeholders van het zich razendsnel ontwikkelende stadsdeel uit om te participeren in toekomstige activiteiten op deze prachtplek."

Het volledige programma van het gratis te bezoeken festival is binnenkort te vinden op www.hartvanzuidfestival.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.