Heracles Almelo draait wedstrijd na rust om en wint ook tweede thuisduel

Heracles almelo banner
Beeld: Leon de Man

Heracles Almelo heeft ook haar tweede thuisduel van dit seizoen gewonnen. De Almelöers kwamen net als twee weken geleden tegen NEC voor rust op achterstand, maar na de thee draaiden de Heraclieden het om: 3-1.

Trainer John Lammers voerde enkele wijzigingen door ten opzichte van het duel met NEC. Zo zaten Thomas Bruns en Abed Nankishi op de bank en waren er basisplaatsen voor Bryan Limbombe en Antonio Satriano.

Excelsior op voorsprong

De Heraclieden begonnen zeer sterk op Erve Asito. Excelsior, dat nog niet verloor dit seizoen, werd ver teruggedrongen, maar de druk werd niet omgezet in grote kansen. Sterker nog, de Rotterdammers kwamen via Nikolas Agrafiotis na een kleine twintig minuten op voorsprong.

De thuisploeg mocht van geluk spreken dat het drie minuten later geen 0-2 werd. Julian Baas wipte de bal fraai over de verdediging van Heracles en Lazaros Lamprou schoot net voorlangs.

Weinig kansen

Het goede spel van Heracles uit de openingsfase was verdwenen en Excelsior-doelman Stijn van Gassel had een eenvoudige eerste helft. Alleen Emil Hansson was enigszins kansrijk, maar zijn schot vloog na een goede actie naast.

Limbombe

De tweede helft was nog maar zes minuten oud of Heracles kwam langszij. Na een goede aanval met Jetro Willems legde Hansson de bal panklaar op het hoofd van Limbombe en de Belg kopte keurig raak: 1-1.

Excelsior met tien verder

De gelijkmaker stond nog maar net op het bord, of Excelsior moest met tien man verder. Lamprou ontving zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Joey Kooij en kon vertrekken.

Het uitstekende kwartier na rust werd nog mooier toen Justin Hoogma de 2-1 binnenkopte. Hansson had wederom een heerlijke voorzet in huis en de aanvoerder kopte binnen.

Droomdebuut Sankoh

De thuisploeg vergat na de voorsprong door te drukken en dus bleef het lange tijd spannend op Erve Asito. Vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd wel beslist. Debutant Mohamed Sankoh werd door Brian de Keersmaecker weggestuurd en stifte de bal fraai over doelman Van Gassel. Het bleek het slotakkoord van een prima tweede helft en dus waren de drie punten voor Heracles een feit.