Verkeer
Stuur appje
Zoek

Van Bergen nu officieel FC Twente-speler: 'Keuze was niet moeilijk'

20230830 Mitchell van Bergen naar FC Twente Foto 16:9 FC Twente Media
Beeld: FC Twente Media

De verwachte transfer van Mitchell van Bergen naar FC Twente is afgerond. De aanvaller was donderdag toeschouwer bij de thuiswedstrijd tegen Fenerbahce en tekende na afloop een contract voor vier seizoenen.

Voor Van Bergen, die vrijdag aansluit bij de selectie, was de keuze voor FC Twente niet moeilijk. "Het is een mooie club en ik wil weer stappen maken."

Hereniging met Oosting

In Enschede wordt hij herenigd met hoofdtrainer Joseph Oosting, waar hij eerder bij Vitesse ook mee werkte. "Een positieve en fijne trainer. Het is mooi om weer met elkaar samen te werken, ik kijk ernaar uit."

20230831 Joseph Oosting bij persconferentie FC Twente Fenerbahce Still 1 Twente
Lees ook
Joseph Oosting op punt van hereniging met oude bekende: 'Profiel dat we nog missen'

Technisch directeur Arnold Bruggink ziet in Van Bergen een ontbrekende schakel in het aanvalsspel van FC Twente. "Mitchell heeft door zijn snelheid diepte in zijn spel en dat geeft de ploeg meer mogelijkheden op de vleugels. Hij kan vanaf rechts en links spelen en geeft het elftal energie."

'Uitstekende mentaliteit'

Hij vervolgt: "Een speler met een uitstekende mentaliteit die heel goed bij de club past. Het is een prettige bijkomstigheid dat Joseph Oosting Mitchell goed kent uit zijn periode in de jeugd van Vitesse.”

Over Van Bergen

Mitchell van Bergen maakte op 16-jarige leeftijd als speler van Vitesse zijn debuut in de Eredivisie. In 2018 maakte hij de overstap naar sc Heerenveen waar hij tot 2021 speelde. Daarna vertrok hij naar het Franse Stade Reims waar hij de afgelopen twee seizoen speelde. In Frankrijk kwam hij niet veel aan spelen toe.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.