Verkeer
Stuur appje
Zoek

Joseph Oosting op punt van hereniging met oude bekende: 'Profiel dat we nog missen'

Als de medische keuring geen roet in het eten gooit, wordt Mitchell van Bergen op korte termijn gepresenteerd als nieuwe aanwinst van FC Twente. Voor hoofdtrainer Joseph Oosting betekent het een weerzien met de aanvaller.

De twee werkten eerder samen bij Vitesse. Oosting ziet bij Van Bergen kwaliteiten die hij nog kan gebruiken in zijn selectie. "Ik hem met hem gewerkt en hij heeft een profiel dat we nog missen: diepte. Hij heeft lengte en een individuele actie met snelheid."

Uit het oog verloren

Van Bergen maakte in de zomer van 2021 de overstap naar het Franse Stade Reims dat uitkomt in de Ligue 1. Daar wist hij niet te overtuigen. Vorig seizoen moest hij het veelal doen met invalbeurten.

Tijdens dat buitenlandse avontuur is hij bij Oosting van de radar verdwenen. "De laatste twee jaar ben ik hem uit het oog verloren en heeft hij ook weinig gespeeld. Maar we zijn op zoek naar spelers die een bepaald wapen hebben en ons kunnen aanvullen in de manier van voetballen. Ik denk dat hij dat kan. Maar zoals gezegd heb ik hem een aantal jaren niet zien voetballen, dus hij zal zich weer moeten bewijzen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.