Verkeer
Stuur appje
Zoek

Pasar Malam voor alle Almeloërs in Huis van Katoen: ’Een gratis gezellig feestje’

2023831 Pasar Malam Almelo
Beeld: Bjorn van den Elst

Voor de derde keer op rij wordt zondag in het Huis van Katoen en Nu een Pasar Malam gehouden. Bezoekers worden meegenomen in oosterse sferen van een Indonesische markt met authentieke gerechten, drinken, muziek, kunst en cultuurdingetjes.

Spektakel

Het Huis van Katoen en Nu telt zondag enkele tientallen van deze marktkraampjes met heerlijke maaltijden, snacks en daaromheen muziek en dans. De heren van 4Stars Events hebben er weer een heel spektakel van gemaakt. Op verzoek van vrijwilligerscoördinator Gerard Hammink begonnen ze de eerste Pasar Malam op deze locatie met 400 bezoekers. ”Dat waren er het tweede jaar al een slordige 1000. We gaan niet uitbreiden, want daar leent de ruimte zich niet voor”, meldt Harry Lemaire van de organisatie.

Gratis

De Pasar van Katoen en Nu, zoals de naam voor de gelegenheid luidt, is vooral een gezellig feestje en bovendien gratis toegankelijk. ”Zo zorgen we er samen voor dat in deze financieel moeilijke tijden niemand wordt buitengesloten”, vult Stefan van Rooijen van het organiserende viertal aan.

Creatieve Almeloërs

4Star Events bestaat uit vier creatieve Almeloërs die een positieve bijdrage willen leveren aan het culturele leven in de stad. ”We hechten er veel waarde aan dat deze Pasar Malam gratis toegankelijk is. We streven geen winstoogmerk na”, benadrukt Lemaire. “De deelnemers betalen een bijdrage voor hun plek en daarmee zijn de kosten deels gedekt.”

Sama Sama Kuchel presenteert heerlijke hapjes, Marie Smith bereidt bakjes bami en nasi voor de liefhebber en ook Ruben Satébarretje is van de partij. Angklung & dansdemonstraties nodigt bezoekers uit mee te bewegen en er zijn optredens van onder meer de band Still en de bekende Almelose DJ Paul Salakory. ”Het is slechts een greep uit een hele rij kraampjes met eten, kunst en typische culturele zaken en muziek”, laat Lemaire weten. De mensen moeten de Pasar van Katoen en Nu zelf maar komen ontdekken.”

De Pasar Malam is te vinden aan Marktplein 35 in het centrum van de stad en duurt zondag van 12 tot 17 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.