Enschede
Video

Problemen oplossen voor leven op aarde en in de ruimte

24 uur lang oplossingen bedenken voor het leven op aarde en voor het leven in de ruimte. Dat is de Space Apps Challenge die binnenkort wordt gehouden in Enschede. Een hackathon, georganiseerd door de TU Delft, de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart en de Space Society Twente.

Bij een gewone hackathon programmeren de deelnemers speciale codes voor bepaalde systemen. “Maar bij de Space Apps Challenge ontwikkelen we oplossingen voor de problemen die we hier op aarde hebben en in de ruimte”, legt mede-organisator Egor Tamarin van de Space Society Twente uit. “De NASA legt eigenlijk de problemen die ze hebben bij ons neer. Ze willen innovatieve oplossingen hebben voor de problemen die er zijn.”

Problemen oplossen

Tamarin geeft aan dat deelnemers niet per se IT’ers moeten zijn. “We hebben mensen met goede ideeën nodig. Een vraagstuk vanuit de NASA luidt bijvoorbeeld: hoe kunnen we slimme oplossingen voor mensen bedenken die niet genoeg slaap krijgen of slecht eten? Want juist dan werk je minder goed ben je gestrest. Dat zijn problemen die mensen in de ruimte ervaren, maar ook mensen op aarde kunnen dit soms hebben. Wij proberen snelle en goede oplossingen te vinden”

Aanmelden

De hackathon vindt plaats van 2 tot 4 oktober 2020. Aangezien alles online plaatsvindt, is iedereen welkom. Meer informatie: 2020.spaceappschallenge.org