Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Mark Weusthof uit Rossum neemt afscheid van de vierspan na laatste optreden op het EK

Mark Weusthof
Beeld: Mark Weusthof

Mark Weusthof uit Rossum heeft afscheid genomen van de vierspan na zijn laatste optreden op het EK in Exloo.

Het Europees Kampioenschap afgelopen weekend in Exeloo markeerde het laatste hoofdstuk van Weusthof's wedstrijdrijden avontuur met vierspannen. Hij eindigde zijn laatste wedstrijd op de 23e plaats.

Talloze hoogtepunten

Weusthof, een bekende naam in de wereld van de vierspanwedstrijden, heeft gedurende zijn carrière talloze hoogtepunten bereikt en bewondering geoogst voor zijn technische bekwaamheid.

icon_main_info_white_glyph

Carrière

Mark Weustof is geboren op 22 februari 1973 in Rossum en is opgegroeid tussen de paarden. Mark Weusthof is 26 jaar actief geweest als vierspanrijder. In 2002 vormden de wereldkampioenschappen in Spanje voor Mark het absolute hoogtepunt uit zijn carrière. Hij won in Jerez de la Frontera goud met de nationale équipe en werd individueel achtste. In 2004 maakte Mark opnieuw deel uit van het landenteam bij het WK. Ditmaal werd het zilver in het Hongaarse Kecskemet. Eerder dat jaar won hij de marathon tijdens de prestigieuze wedstrijd in het Duitse Aken. Vier jaar later volgde in het Brabantse Beesd opnieuw teamgoud met Oranje.

Enorme uitdaging

Weusthof zegt in de ochtendshow van Twente FM dat het een enorme uitdaging is om te concurreren met de toegewijde professionele teams die de sport beheersen. Volgens Weusthof is een goede voorbereiding cruciaal voor succes in de wedstrijden. Zijn aanpak was een grondige voorbereiding voor elke wedstrijd.

Voorafgaand aan de race analyseerde hij zorgvuldig welke viertallen van teugels hij moest gebruiken om zijn paarden nauwkeurig te sturen. Bij elke wedstrijd nam de menner vijf paarden mee, waarbij hij tijdens de wedstrijd zelf bepaalde welk paard het meest geschikt was om als troef in te zetten.

Unieke ervaring

Nu hij afscheid neemt van het wedstrijdrijden, beseft Weusthof dat hij veel zal missen. In de ochtendshow op Twente FM sprak hij openhartig over de binding die hij met zijn paarden heeft opgebouwd. "Communicatie met een paard is een unieke ervaring die een sterke band creëert," aldus Weusthof.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.