Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wie de ring past, schuift 'm om z'n vinger; Hengelo zoekt eigenaren van 20 trouwringen

230829 ring STILL HENGELO
Afbeelding uit de gemeentelijke instagramvideo waarin woordvoerder Loes Wigger de oproep doet.
Beeld: Gemeente Hengelo

Ben je ooit je trouwring verloren in Hengelo en heb je het kleinood nooit teruggezien, dan is dit je kans. In het stadhuis liggen twintig ringen in een kluis en de ambtenaren van de afdeling gevonden voorwerpen willen die dingen dolgraag 'thuisbrengen'.

Emotionele waarde

Voor zover gemeentewoordvoerder Loes Wigger weet zitten er geen setjes tussen: "Het zijn allemaal 'losse' ringen, gevonden in de periode van 2018 tot nu. Collega's hebben in die periode aan de hand van de inscripties in de ringen wel pogingen gedaan de eigenaren op te sporen, maar dat is dus in geen van deze gevallen gelukt. Vanwege de emotionele waarde die deze sieraden vaak hebben, doen we nu deze oproep."

Kringloopwinkel

De gemeente heeft de wettelijke taak om gevonden voorwerpen voor bepaalde tijd te bewaren. Alleen als er het vermoeden bestaat dat ze afkomstig zijn uit diefstal gaan ze naar de politie. Wigger: "Dingen met een geschatte waarde onder de 450 euro blijven drie maanden bewaard en worden dan aan een kringloopwinkel of stichting zonder winstoogmerk gegeven, duurdere spullen blijven een jaar bewaard en worden daarna geveild of gaan naar een opkoper. De opbrengst gaat naar het potje 'algemene middelen'. Dat komt dus ten goede aan Hengelo."

Inscripties

Behalve de grote emotionele waarde die trouwringen kunnen hebben, is er nog een reden dat nu alleen een oproep is gedaan voor dit soort sierarden, vertelt Wigger: "Het grote voordeel van trouwringen is dat ze meestal inscripties hebben en als de melder ons kan laten weten wat die tekst is, is het eigendomsbewijs geleverd."

icon_main_info_white_glyph

Informatiepagina

Hengelo heeft op de eigen website een pagina met informatie over gevonden en verloren voorwerpen.

Stuur een mail

Wigger heeft de oproep gisteren op de gemeentelijke instagrampagina geplaatst en nog geen 24 uur later had ze al diverse mailtjes binnen van mensen die hun ring kwijt zijn. Mensen die niet op Instagram zitten, maar toch graag een verloren trouwring terug willen, kunnen een mail sturen naar [email protected]. Voeg wel even een foto of ander bewijsstuk toe en de gemeente neemt contact op.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.