Hengelo
Politiek

Raadslid Janssen plaatst vraagtekens bij reden van afgelasten sinterklaasintocht

Onafhankelijk Raadslid Leo Janssen stelt raadsvragen over de afgelaste sinterklaasintocht. Vanwege corona gaat de intocht van de goedheiligman niet door. Of speelt er meer? Volgens Janssen moet er duidelijkheid komen over de reden van het niet afgeven van de vergunning en stelt raadsvragen.

Saint nicholas 2807186 1920
Volgens de organisatie van de Hengelose intocht is het niet mogelijk om de coronamaatregelen te handhaven als er duizenden mensen op afkomen. © Pixabay

Het raadslid heeft via bronnen vernomen dat naast de coronacrisis ook een andere reden meespeelt in de besluitvorming. Volgens de informatie speelden mogelijke confrontaties tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet een rol. Het raadslid wil duidelijkheid: “Het is mij onduidelijk of deze signalen kloppen. Als een en ander juist is, is het voor ondergetekende wel duidelijk dat het bestuur van de Stichting Hengelo Sint Nicolaasstad zich met de rug tegen de muur geplaatst zag”, aldus Janssen in de brief.

De sinterklaasintocht stond gepland voor 14 november en trekt jaarlijks tienduizenden mensen naar de Hengelose binnenstad. De organisatie maakte vorige week bekend dat de intocht niet doorgaat. Volgens de organisatie is het niet namelijk mogelijk om de coronamaatregelen te handhaven als er duizenden mensen op de intocht afkomen.