Verkeer
Stuur appje
Zoek

Beter leren omgaan met de computer: Bibliotheek Enschede biedt gratis cursussen aan

John schnobrich Fl Pc9 Voc J4 unsplash
Beeld: Unsplash

Veel zaken gaan tegenwoordig online. Denk aan belastingaangifte, kaarten voor het theater kopen, toeslagen aanvragen of een afspraak maken met de huisarts. Maar, een kwart van de bevolking heeft weinig tot geen digitale vaardigheden. De Bibliotheek wil Enschedeërs daarbij helpen en biedt daarom in september een aantal cursussen aan voor mensen die hun digitale vaardigheden willen verbeteren.

Verschillende cursussen

De reeks aan cursussen begint op donderdag 7 september. In de Centrale Bibliotheek in Enschede wordt dan de cursus ‘Digisterker’ gehouden. Tijdens deze cursus leren mensen hoe je een DigiD aanmaakt en hoe websites van de overheid werken. Voor cursisten die nog niet zo ver zijn start op 20 september de cursus ‘Klik & Tik’, waarbij er geleerd wordt hoe een computer werkt. De dag erna, 21 september, is er een cursus over de belangrijkste functies van Windows 11. De laatste cursusdag vindt op 26 september plaats met de cursus ‘DigiVitaler’. Hier maken cursisten kennis met het patiëntportaal van de huisarts en het ziekenhuis. Het is voor de eerste keer dat de Bibliotheek deze cursussen gratis aanbiedt.

Spreekuur

Naast de vier cursussen in de Centrale Bibliotheek Enschede wordt er ook vijf keer per maand een computerspreekuur gehouden. Voor dit spreekuur kan de Enschedeër terecht bij de Bibliotheek Centrale, Glanerbrug, Stadsveld, Twekkelerveld of Zuid.

icon_main_info_white_glyph

Aanmelden

Alle informatie en de starttijden vind je op de website van de Bibliotheek. Deelname is gratis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.