Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

AgriFair Wierden met fokveedag, kinderdorp, zitmaaierrace, autorodeo, loonwerkerswedstrijd, trekkerslep en veel muziek

Autocross en rodeo tijdens AgriFair
Autocross en rodeo tijdens AgriFair Wierden
Beeld: AgriFair Wierden

Brullende motoren, opstuivend zand: autorodeo, trekkerslep en loonwerkerswedstijden zorgen zaterdag 26 augustus voor spectaculaire acties tijdens de AgriFair in Wierden. “Vrijdag is meer de familiedag, zaterdag is de dag van het spektakel”, zegt Bas Niezink, bestuurslid AgriFair.

Het jaarlijks agrarisch evenement wordt gehouden op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus en begint ’s morgens om 09.00 uur. Met overdag allerlei activiteiten, op donderdagavond 24 augustus en vrijdagavond de revue Wierden geet Vedan en op zaterdagavond een knallend feest met Høken met de Heinoos en 538 Die Verruckte Stunde.

5uursborrel

“In het dagprogramma is weinig veranderd. Wel zijn er andere tenten geplaatst, voor meer sfeer op het terrein. En op zaterdagmiddag is er nu een 5uursborrel, met livemuziek en toegankelijk voor iedereen”, zegt Niezink.

AgriFair Wierden kinderdorp
Voor de jeugd is er het kinderdorp
Beeld: AgriFair Wierden

Minitrekkerslep

Op vrijdag is er onder andere de fokveedag, de zitmaaierslep, korenzang, de damsimultaan en het kinderdorp. “Voor de jeugd zijn er meer activiteiten dan bij voorgaande edities. Zo komt er vrijdag een minitrekkerslepwagen, en de jeugd kan die dag gratis proberen te slepen.”
Later op de vrijdagmiddag is er de strijd om het Overijssels Kampioenschap Zitmaaierrace.

Autocross

Zaterdag staan de autorodeo, de loonwerkerswedstrijden en de trekkerslep op het programma. “We hebben meer deelnemers dan voorgaande jaren. Naast de autorodeo is er ook een autocross, altijd mooi voor het publiek”, aldus Niezink.

AgriFair Wierden Loonwerkerswedstrijd
Nieuwe spelonderdelen voor de loonwerkers
Beeld: AgriFair Wierden

Spektakel

‘Voor de loonwerkers zijn er allerlei nieuwe spelletjes bedacht, zodat het voor het publiek ook een beetje spektakel is. De hele dag door is er genoeg te doen.” Vrijwilligers hebben de banen waarop het spektakel plaats gaat vinden goed voorbereid. “Het terrein is in orde en we hebben voldoende materieel om de banen in een goede conditie te houden.” Kortom, het spul kan los!

De jeugd kan ook zaterdag terecht in het kinderdorp, ’s avonds is er het vogelschieten en er is muziek.

15.000 bezoekers

Hoeveel bezoekers er komen is moeilijk is te schatten, zegt Niezink. “Het terrein is vrij groot, maar gemiddeld komen er in totaal toch wel zo’n 15.000 bezoekers.

“We hopen dat we een beetje geluk hebben met het weer en dat er veel bezoekers naar de Sluizendijk komen. Wanneer wij tevreden zijn? Als alle bezoekers mooie dagen hebben gehad, daar gaat het ons om.”

icon_main_info_white_glyph

AgriFair Wierden

De AgriFair wordt gehouden op het terrein aan de Sluizendijk 2 in Wierden.
Het hele programma staat open op www.agrifair-wierden.nl en op de Facebookpagina agrifair.wierden

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.